تاکید بر دستاوردهای سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران

در نشست مدیران حقوقی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری مطرح شد
سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برای نخستین بار در کشور به فعالیت‌های ماهواره‌ای ورود کرد

به گزارش روابط عمومی، دکتر حسن زمانیان معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران به عنوان اولین سخنران در نشست مدیران حقوقی دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری که صبح یکشنبه ۲۳ بهمن ماه و با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزاری شد، ضمن خوش آمدگویی و تبریک ایام الله دهه فجر بیان داشت: حضور پرشور مردم ایران در راهپیمایی دیروز و برپایی جشن بزرگ پیروزی انقلاب اسلامی تضمین کننده بقای انقلاب اسلامی ایران است و این جشن بزرگ تمام حجم ها و دسیسه های دشمن را برملا کرد.
ایشان به نقش مهم و اساسی دفاتر حقوقی، دیوان محاسبات و دیوان عدالت اداری کشوراشاره و بیان داشت:  یکی از شاخصه‌های انقلاب اسلامی ایران باز بودن درهای تظلم خواهی است و مردم می توانند در هر چایگاه و منزلتی که دارند به آسانی به مراجع قضایی مراجعه و پیگیر حق و حقوق خود باشند و در این میان هیچ ظلمی شامل آنها نخواهد بود.
دکتر زمانیان دیوان عدالت اداری و دیوان محاسبات را یکی از مهمترین قسمت های قوه قضاییه در رفع و رجوع مشکلات حقوقی دانسته و گفت: در این زمینه دیوان عدالت اداری نگین درخشانی در قوه قضاییه است و امروزه یکی از دغدغه های دانشگاه ها و مراکز پژوهشی مسائل حقوقی است که همه ما با آن مواجه هستند و این کار خطیر و سنگین که به عهده دفاتر و مدیران حقوقی گذاشته شده است از اهمیت زیادی برخوردار است و با درایت و تلاش این دفاتر و صدور رای دیوان عدالت اداری تاکنون مسایل و مشکلات فراوانی حل و فصل شده است.
دکتر زمانیان گفت: سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برای نخستین بار در کشور به فعالیت‌های ماهواره‌ای ورود کرد. متخصصانی که در این پژوهشگاه مشغول به کار بودند، به سازمان‌ها و مجموعه‌های دیگر رفتند و در حال فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، سیر تکاملی در تولید دانش را طی کرده است، توضیح داد: ما توانستیم ماهواره “مصباح” را بسازیم. فعالیت‌ها محدود به ساخت این ماهواره نیست و همچنان ادامه دارد وما در حال ساخت ماهواره‌ای به نام “آیات” هستیم که این ماهواره برای پیش‌بینی زلزله است. اینطور به نظر می‌رسد که ساخت ماهواره برای پیش‌بینی زلزله سخت باشد، اما با حمایت‌های دکتر محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم؛ کارهای علمی که منجر به حل مشکلات می‌شوند، شکوفا می‌شوند.
زمانیان درباره دیگر دستاوردهای سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، گفت: ما توانسته‌ایم دستگاه بیماران دیالیزی را بسازیم و آن را صادر کنیم. در جلسه‌ای که حدود ۲ هفته قبل با هلال احمر ایران برگزار کردیم، از ما خواستند دستگاه دیالیز ” فرزنیوس” را که ساخت آلمان است، بومی‌سازی کنیم‌؛ ما پس از ۵ نسل دستگاه دیالیز به دنبال این هستیم که دستگاه دیالیز پرتابل بسازیم تا دیگر نیازی به حضور بیماران در بیمارستان‌ها نباشد به طوری که این دستگاه به صورت کوله پشتی ساخته خواهد شد و بیماران دیالیزی می توانند با حمل این کوله پشتی هم کارهای روزمره خود را انجام دهند و هم تحت دیالیز قرار گیرند.
وی تصریح کرد: پس از اینکه دکتر زلفی‌گل به عنوان وزیر علوم منصوب شد، معاونت فناوری و نوآوری را در وزارت علوم ایجاد کرد و اجرای دو طرح را به من محول کرد. نخستین طرحی، در خصوص جشنواره خوارزمی است که در دو شاخه جوانان و بین‌المللی برگزار می‌شود. وزیر علوم از من خواستند که شاخه جدیدی با عنوان “فناوری و نوآوری” اضافه شود. این جشنواره در ۹ اسفند برگزار خواهد شد.
زمانیان درباره طرح دوم وزیر علوم، توضیح داد:طرح دوم مربوط به ایجاد پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی است. ساختمان و اساس‌نامه آن تنظیم شده است. این پارک می‌تواند محل مناسبی برای تبادلات علمی برون مرزی باشد.
رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران خاطر نشان کرد: شورای حکیمان را تشکیل داده‌ایم که ۲۳ طرح کلان و مسئله‌محور در این شورا احصا شده است تا با انجام آن‌ها بتوانیم آینده پژوهشی کشور را راهبری کنیم. مسیر و امتداد پژوهش‌های کشور و پژوهش‌های مسئله‌محور را تا سال ۲۰۵۰ محاسبه کرده‌ایم. بررسی‌ها حاکی از آن است که رفع تغییرات اقلیمی در کانون توجه قرار گرفته است. ما با توجه به معیارهای جهانی، یک نقشه علمی تعریف کرده‌ایم.

 

 


 

کشور: United Statesآی پی شما: 3.138.181.90مرورگر شما: Unknown AppleWebKit