ابداع روشی جدید در بازیافت فلزات گرانبها از ضایعات الکترونیک

سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران روشی نوین جهت دستیابی به دانش فنی بازیافت فلزات طلا، پالادیم و نقره از ضایعات الکترونیک ابداع کرد.

به گزارش روابط عمومی، دکتر حسن زمانیان معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با اشاره به اهمیت خاص بازیافت فلزات ارزشمند از زباله‌های الکترونیک از روشی نوین جهت دستیابی به دانش فنی بازیافت فلزات طلا، پالادیم و نقره از ضایعات الکترونیک خبر داد.

ایشان بیان داشت: زباله‌های الکترونیکی حاوی فلزات ارزشمندی مانند طلا و نقره بوده و بازیافت آنها می‌تواند دوباره این مواد را به چرخه تولید بازگرداند که محققان ما در سازمان توانستند با شیوه ای نوین فلزات گرانبهای طلا، پالادیم و نقره را از ضایعات الکترونیک بازیافت و دانش فنی آن را تدوین نمایند.

دکتر زمانیان افزود: روش جدید بر خلاف روش‌های مرسوم استخراج، هیچکدام از مشکلات روش‌های مذکور(نظیر مصرف انرژی زیاد، زمانبر بودن استخراج، استفاده از محلول های خطرناک و سمی اسیدی یا سیانوری و...) را نداشته و فلزات گرانبها با‌روشی ساده، مقرون به صرفه، بی ضرر و سازگار با محیط زیست (عدم استفاده از هرگونه اسید، قلیا یا سیانور) طی مدت زمان اندک و با راندمان بالا استحصال می شوند.از جمله روش‌هایی که برای بازیافت این ضایعات استفاده می‌شود می‌توان به روش‌های قالکاری و روش‌های شیمیایی(استفاده از اسید یا سیانور)  اشاره کرد.

معاون وزیر علوم با اشاره به اینکه ضایعات الکترونیکی بخش قابل توجهی از زباله ها را در کل دنیا به خود اختصاص می دهند افزود: امحاء این ضایعات کار دشواری است زیرا این قطعات بزرگ جای زیادی را اشغال می کنند و از طرفی سوزاندن آنها نیز به راحتی امکان پذیر نبوده و گازهای سمی تولید خواهد کرد. عمر کوتاه این تجهیزات و تنوع‌ طلبی مردم در استفاده از تجهیزات الکترونیکی جدید یکی از مهمترین دلایل افزایش ضایعات  الکترونیکی و کامپیوتری است که به یک مشکل بزرگ در دنیا تبدیل شده است.بردهای کامپیوتر، برد موبایل ، لوح های فشرده و قطعات الکترونیکی چون مودم، فلش، مانیتور بیشترین حجم ضایعات الکترونیکی را تشکیل می دهند. این قطعات قابل بازیافت هستند ولی در کشورهای غیر پیشرفته معمولا آنها را خرد کرده یا می سوزانند که باعث آلودگی هر چه بیشتر محیط زیست خواهد شد.

وی به صنعت بازیافت ضایعات الکترونیکی که یک صنعت بزرگ در جهان محسوب می‌شود اشاره و بیان داشت: بسیاری از کشورها مثل چین، هند و پاکستان درآمد زیادی از بازیافت این‌گونه ضایعات بدست می آورند هر چند که زباله‌های الکترونیکی حاوی ترکیبات پیچیده‌ای از مواد بسیار سمی هستند و باعث خطر سلامتی و زیست محیطی می‌شوند اما بسیاری از محصولات حاوی مواد قیمتی قابل بازیافت هستند که این امر باعث می شود که این گونه ضایعات متفاوت تر از ضایعات دیگر باشند. زباله‌های الکترونیکی بیش از 5 درصد از کل زباله‌های شهری را تشکیل می‌دهند که البته با افزایش فروش محصولات الکترونیکی در کشورهای در حال توسعه این درصد روز به روز در حال افزایش است.

ایشان افزود: این سازمان پس از انجام موفقيت آميز بازیافت این نوع از فلزات، بسته طراحی بازیافت فلزات گرانبهای طلا، پالادیم و نقره از ضایعات الکترونیک را تدوین و آماده واگذاری به صنایع کشور نموده است.

کشور: United Statesآی پی شما: 3.149.214.236مرورگر شما: Unknown AppleWebKit