بارگذاری ۲ هزار محصول در سامانه «جان»

معاون وزیر علوم و رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران درباره سامانه جان گفت: سامانه جان یا جریان اقتصادی نوین نیز برای برقراری ارتباط میان دانشگاه، صنعت و بازار در حال راه‌اندازی است. تا کنون ۲ هزار محصول در این سامانه بارگذاری شده است و تا پایان دی

به گزارش روابط عمومی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، دکتر حسن زمانیان در مراسم تجلیل از پژوهشگران برگزیده دانشگاه خوارزمی با اشاره به تعداد مقالات بین‌المللی کشور گفت: قبل از انقلاب تعداد کل مقالات بین‌المللی ایران ۴۰۴ مقاله بوده و امسال ۷۸ هزار مقاله بین‌المللی منتشر شده است.

وی با بیان اینکه ما از مرحله توسعه کمی پژوهش گذر کرده‌ایم و به مرحله کیفی‌سازی پژوهش وارد شده‌ایم، افزود: مقاله‌ای ارزشمند است که جایگاه علمی خاص داشته باشد. ما یک درصد جمعیت دنیا را داریم ولی تعداد تولیدات علمی ایران دو درصد از تولیدات علمی دنیا است. همچنین ۳.۷ درصد از مقالات پر استناد دنیا متعلق به جمهوری اسلامی ایران است و بر اساس آمار سال ۲۰۲۱، دانشمندان ایرانی ۲ درصد از دانشمندان دو درصد برتر دنیا در سال ۲۰۲۱ را تشکیل می‌دهند.
رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران خاطر نشان کرد که این نشان دهنده افزایش کیفیت مقالات ایران است. همچنین ۳۷ درصد پژوهش‌های ما به صورت همکاری مشترک با دانشمندان دنیا انجام شده که در راستای افزایش مرجعیت علمی و دیپلماسی علمی ایران است.

وی با بیان اینکه جشنواره خوارزمی در سه شاخه فناوری و نوآوری جوانان و بین‌المللی برگزار می‌شود، گفت: تاکنون ۵۰۰ طرح از ۴۷‌ کشور به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده و نشان میدهد که انزوای علمی جمهوری اسلامی با شکست مواجه شده است.
زمانیان با اشاره به گذر از مرحله کیفی سازی پژوهش و ورود به مرحله فناوری، گفت: پژوهش باید به حل یک مسئله و تولید فناوری منجر شود. در حال حاضر ما ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان و ۵۱ پارک علم و فناوری در کشور داریم و وارد مرحله فناوری شده‌ایم.
وی ادامه داد: در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران پژوهشگران یک ایده را تا سطح آمادگی فناوری TRL۴ توسعه می‌دهد و سپس واحد‌های فناور آن را به محصول تبدیل می‌کنند. این مدل باید در کشور توسعه پیدا کند.  ۲۰۰ واحد فناور در این سازمان وجود دارد و پژوهشگران و فناوران سازمان در حال تلاش هستند که ما از وابستگی نجات دهد.
معاون وزیر علوم خاطر نشان کرد: کشورهای صنعتی این چهار مرحله توسعه فناوری را طی ۱۵۰ تا ۲۰۰ سال طی کرده‌اند ما در حدود ۴۰ سال این مسیر را طی کرده‌ایم.

زمانیان با اشاره به رتبه علمی کشور در پایگاه اسکوپوس  گفت: در سال ۱۹۹۶ رتبه ما در این پایگاه ۵۴ بوده و در سال ۲۰۲۲ به ۱۵ رسیده است. الان چند سالی است که این نمودار به خط صاف تبدیل شده و ما به اصطلاح به یک سطح مقاومتی برخورد کردیم که باید آن را بشکنیم و تعداد مقالات را افزایش دهیم.

وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری که نباید مقاله همه چیز باشد گفت: در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی این کار مورد توجه قرار گرفته است. دستگاه دیالیز به صورت کوله‌پشتی یا پرتابل نمونه‌ای از این فعالیت‌ها است.

رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با تاکید بر اینکه مقاله مهم است و زیربنای فناوری است، ادامه داد: ما باید تعداد مقالات خود را افزایش دهیم ولی این مقالات باید به سمت کاربردی‌تر شدن بروند.

 
وی به رتبه علمی ایران در وب‌آو ساینس اشاره کردو گفت در پایگاه وب‌آو ساینس ایران رتبه ۱۷‌را دارد. کشورهای دیگر با ما در حال رقابت هستند ولی مقالات برخی کشورهای منطقه از نوع «رونالدو» است. یعنی دانشمندان خارجی را به کار می‌گیرند و با پرداخت پول از آن‌ها می‌خواهند که به نام کشور آن‌ها مقاله بنویسند ولی این برای ما ارزشی ندارند. در صورتی که پژوهشگران ما این فعالیت‌ها را در سخت‌ترین شرایط و به عشق کشور انجام دادند.

زمانیان به مشکل عدم رابطه بین صنعت و دانشگاه اشاره کرد و گفت: برای حل این مشکل سامانه نان یا نظام ایده‌ها و نیازها برای ارتباط بیشتر صنعت و دانشگاه ایجاد شده است و در حال حاضر ۱۰ هزار نیاز و ۲ هزار ایده در این سامانه بارگذاری شده  است.

وی خاطر نشان کرد: سامانه جان یا جریان اقتصادی نوین نیز برای برقراری ارتباط میان دانشگاه، صنعت و بازار در حال راه‌اندازی است. تا کنون ۲ هزار 700 محصول در این سامانه بارگذاری شده است و تا پایان دی ماه رونمایی می‌شود.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه این سامانه بزرگترین بازار دیجیتالی کشور است، گفت: در این سامانه امکان اخذ وام، خرید قسطی و ثبت سفارش ساخت وجود دارد.

کشور: United Statesآی پی شما: 3.141.45.90مرورگر شما: Unknown AppleWebKit