زمینه‌های همکاری بین سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و پژوهشکده علوم زمین سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور

در بازدید معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران از پژوهشکده علوم زمین سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، زمینه‌های همکاری مشترک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، دکتر حسن زمانیان در بازدید از پژوهشکده علوم زمین سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، با اشاره به اهمیت این پژوهشکده گفت: با توجه به جایگاه این پژوهشکده برای معاونت معادن و فرآوری مواد وزارت صمت، ارتباط با آن برای سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران اهمیت زیادی دارد.

وی در مورد پتانسیل‌های همکاری با پژوهشکده علوم زمین سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: یکی از کلان‌ پروژه‌هایی که می‌توان در آن با این پژوهشکده همکاری کرد، باز تعریف عناصر استراتژیک در ایران و راهبرد استحصال آن‌ها است.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطر نشان کرد: تعداد عناصر استراتژیک هر کشوری، با توجه به نیازهای آن کشور متفاوت است. برای مثال برای آمریکا ۴۴ عنصر، استراتژیک محسوب می‌شود ولی برای ایران حدود ۱۰ تا ۱۵ عنصر استراتژیک است که البته این تعداد، بر اساس بررسی‌های قدیم است. در حال حاضر باید بر اساس نیازهای فعلی صنعت این عنصر را بازتعریف کنیم‌.

وی ادامه داد: مثلاً با توجه به این‌که در آینده کشور، باتری‌ها رونق زیادی خواهند داشت، لیتیوم یک عنصر استراتژیک برای کشور است. همچنین ضروری است راهبردهای اکتشافی عناصر استراتژیک را بر اساس داده‌های زمین‌شناسی کشور مشخص کنیم.  

زمانی با بیان اینکه این یک پروژه ملی و سنگین است که تا کنون فعالیتی در مورد آن نشده است، گفت: فرآوری این عناصر استراتژیک نیز بخش دیگری است که می‌توان در مورد آن کار کرد و دانش فناوری عناصر استراتژیک را تامین کرد.

رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در مورد پروژه دیگری که مي‌توان به صورت مشترک با پژوهشکده علوم زمین سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور انجام داد گفت: پروژه دیگر بررسی کانسارهای بوکسیتی البرز شرقی است که ما در حال انجام مطالعه در مورد همگن‌‌سازی آن‌ها هستیم. این پروژه بیشتر مربوط به فرآوری است. بحث‌های مربوط به ژنز و راهبردهای اکتشافی کانسارهای مشابه در البرز شرقی را نیز می‌توان مورد مطالعه قرار داد.

وی با اشاره به اهمیت باطله‌های معدنی، خاطر نشان کرد: همچنین در باطله‌های معدنی، دنیایی از ذخایر وجود دارد که اگر ارزیابی شوند و عناصر با ارزش آن شناسایی و تخمین زده شود، پروژه خوبی برای کشور است.

دکتر راضیه لک، رییس پژوهشکده علوم زمین سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور نیز در این نشست با اشاره به مشکلات وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد عناصر استراتژیک گفت: ظرفیت زیادی برای مطالعه این بخش وجود دارد که می‌توان در این مورد همکاری انجام داد.

وی به ظرفیت‌های مطالعه بر روی شورابه‌ها اشاره کرد و خاطر نشان کرد: بررسی شورابه‌ها چالش‌های زیادی دارد و می‌توان در مورد آن مطالعه انجام داد.رییس پژوهشکده علوم زمین سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور به طرح‌های این پژوهشکده اشاره کرد و گفت: طرح «شناسایی شاخص‌ها طراحی و ارائه مدل چارچوب مفهومی معدن‌کاوی هوشمند و سازگار با تغییرات آب و هوایی در یک حکمرانی مطلوب ملی» و «نقشه‌برداری زمین شناسی موضوعی یکپارچه و همگن سرورپایه با استفاده از هوش مصنوعی در محدوده مکران» دو طرحی است که پژوهشکده علوم زمین در دست انجام دارد که می‌توان نظارت این طرح‌ها را به سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران سپرد.

در این نشست توافق شد که دو تیم کارشناسی از سوی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و پژوهشکده علوم زمین سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور تعریف شود تا پروژه‌هایی که قابلیت همکاری مشترک دارند، تعریف و نهایی کنند.

کشور: United Statesآی پی شما: 3.148.115.2مرورگر شما: Unknown AppleWebKit