بازدید معاون وزیر علوم از دوازدهمین نمایشگاه بین ‌المللی فرصت‌های سرمایه گذاری در معدن و صنایع معدنی ایران

دکتر زمانیان صبح امروز ضمن حضور و سخنرانی در افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه بین ‌المللی فرصت‌های سرمایه گذاری در معدن و صنایع معدنی ایران از تعدادی از غرفه ‌ها بازدید کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران دکتر حسن زمانیان جهت سخنرانی در افتتاحیه نمایشگاه بین‌المللی فرصت های سرمایه گذاری معدن و صنایع معدنی و بازدید از این نمایشگاه در سالن شبستان مصلی حضور یافتند.

در این مراسم که مهندس مشایخ معاونت توسعه اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری دکتر شهیدی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، مهندس محتشمی پور معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت، دکتر بستامی رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور مهندس کوهی مدیر عامل ذوب آهن اصفهان نیز حضور داشتند، دکتر زمانیان ضمن معرفی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران به تشریح نقش سازمان در حوزه معدن پرداخت.

ایشان ضمن اشاره به اینکه معدن و صنایع معدنی به عنوان زیربنای اقتصادی هر جامعه محسوب می شود، بیان داشت: تمام کشورهای پیشرفته در بخش معدن نیز پیشرفت‌های چشمگیری داشته اند و در واقع باید شناخت مواد معدنی مورد توجه قرار گیرد و صرف داشتن معدن کافی نیست و این مهم پلی است بین داشته های طبیعی و صنعت هر کشور که در این رابطه ما در سازمان پژوهش‌ها سه پژوهشکده مرتبط با این موضوع را راه‌اندازی کرده ایم.

معاون وزیر گفت: ما شاهد این هستیم که که در کشور تنها خام فروشی در نفت و سنگ‌های ساختمانی نداریم بلکه در مواد معدنی نیز دچار خام فروشی هستیم و به همین جهت پژوهشکده اکتشاف و فراوری فلزات استراتژیک را راه‌اندازی کردیم.

وی افزود: در داخل کشور ما کار فرآوری را انجام می دهیم به کانی مورد نظر می رسیم و آن کانی را صادر می کنیم در  صورتی که این خود یک نوع خام فرو.شی است به طور مثال ما سه عنصر به نام الکترومتال داریم که بسیار در طبیعت کمیاب و در صنایع الکترونیک بسیار کاربردی هستند  به همین دلیل به آنها کلینیکال المنت گفته می شود و با نامه‌های گالیوم، ژرمنیوم و ایندیوم هستند. این عناصر به صورت مستقل به ندرت تولید کانی قابل فراوری می‌کنند و بیشتر به صورت بیولوژی وارد شبکه سایر کانی‌ها می شوند و کانی میزبان این عناصر مثل اسفالرید و بوکسیت هستند که ما در بسیاری از موارد معادل روی را فراوری  می کنیم و به کنسانتره روی میرسیم که به صورت ضد مس هست و آن را صادر می کنیم در خیلی از موارد آن رویی که ما به دست آوردیم به صورت ضد مس است، مملو از همین عناصر کمیاب است.

ایشان گفت: با راه‌اندازی این پژوهشکده و پایلوت‌های خوبی که جهت استحصال مواد معدنی در سازمان داریم، اعلام آمادگی جهت انجام پروژ‌های تحقیقاتی و تولید دانش فنی و واگذاری آن به بخش صنعت کشور هستیم و از تمامی شرکت کنندگان جهت همکاری دعوت می کنم.

دکتر زمانیان به راه‌اندازی دو مرکز گرافن و سوخت پاک هیدروژن نیز اشاره و بیان داشت: در کشور ما به این دو موضوع مهم پرداخته نشده در صورتی که در کشورهای دیگر سرمایه گذاری‌های فراوانی در این خصوص انجام داده اند و با توجه به اهمیت گرافن در تصفیه آب با توجه به کمبود و بحران آب و کاربردهای دیگر آن با راه‌اندازی مرکز گرافن آماده هر گونه همکاری در این زمینه هستیم و همچنین در مورد راه اندازی مرکز سوخت پاک هیدروژن که کشورهای دیگر میلیاردها دلار در این خصوص سرمایه گذاری نموده‌اند و ما هنوز در قدم‌های اول هستیم و جالب اینجاست یک بخشی از این منبع هیدروژنی که قرار است از آن سوخت پاک استحصال کنیم همان سنگ‌های اولترابازیک که آلتره شده به کانی های آبدار مثل سرپانتین هستند.

کشور: United Statesآی پی شما: 3.15.10.104مرورگر شما: Unknown AppleWebKit