به گزارش روابط عمومی، در نشست تخصصی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران و مدیران گروه صنعتی و معدنی زرین، اجرای پروژه های کلان ملی در حوزه معدن و صنایع معدنی مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر حسن زمانیان معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران به سوابق و توانمندی های پژوهشی و فناورانه سازمان در زمینه معدن و صنایع معدنی اشاره نمود.
ایشان از راه اندازی مرکز تحقیقات عناصر معدنی راهبردی در جهت توسعه، سازماندهی و اجراي تحقیقات مبتنی بر رفع مسائل و چالش های صنعت و اجرای پروژه های ملی مقیاس نیمه صنعتی و صنعتی اشاره و بیان داشت: سازمان دارای امکانات و آزمایشگاههای منحصر به فرد مرتبط با حوزه معدن و صنایع معدنی است و طرح های پژوهشی و فناوری اجرا شده توسط پژوهشگران و اعضای هیئت علمی سازمان می تواند به توسعه همکاری ها در زمینه استخراج و اکتشاف و فرآوری عناصر و مواد ارزشمند از منابع و پسماندهای معدنی کمک نماید.
در این نشست برای همکاری در زمینه های استحصال لیتیم، ژرمانیوم و وانادیوم از پسماندهای معدنی، امکانسنجی فنی و اقتصادی برای تامین برق معادن جنوب شرق کشور با استفاده از انرژی خورشیدی، همکاری و مشارکت گروه صنعتی در کرسی ملی معدن و استخراج، استحصال نقره از کنسانتره سرب، سیستم حمل و نقل هوشمند، سامانه پایش و کنترل آلاینده ها در معادن، برگزاری دوره های آموزشی و همایش های تخصصی، فرصت مطالعاتی دانشجویان دکتری و اعضای هیئت علمی، ایجاد فرصت های کارورزی و اشتغال برای دانش آموختگان دکتری سازمان و تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی سازمان توافقات اولیه صورت گرفت.
گروه صنعتی و معدنی زرین در حال حاضر بزرگترین تولید کننده کنسانتره سرب و روی در کشور می باشد. از زیر مجموعه های این گروه صنعتی می توان به شرکت زرین معدن آسیا، شرکت کیمیای زنجان گستران، شرکت گسترش صنایع روی ایرانیان، شرکت ذوبگران رنگین فلز، شرکت تولید و توسعه سرب و روی ایرانیان، شرکت معدنی و صنعتی پتاس ایران، شرکت مهندسین مشاور بین المللی تحقیقات صنعت و معدن آیرما، شرکت تولید کود شیمیایی البرز ایرانیان، شرکت توسعه معادن سرب و روی مهدی آباد و پژوهشکده سرب و روی اشاره نمود.