به گزارش روابط عمومی: دکتر روزبه عباس زاده مجری این طرح با بیان اینکه بحران کمبود آب، پيادهسازي فناوريهاي نوين در زمينه افزايش بهرهوري آب را ضروری ميسازد، گفت: در این فناوری، اندام هوایی گیاه بیرون از یک محفظه بسته و ریشهها داخل آن هستند. ريشههاي گياه به شکل معلق در هوا و در معرض پاشش دورهاي محلول غذايي، قرار گرفته اند. محلول پاشیدهشده به ریشهها نیز به مخزن برگشت داده و مجددا استفاده میشود.
وی ادامه داد: سامانههای ساخته شده میتوانند به منظور کشت افقی و یا عمودی محصولات بکار روند و مدارهای هیدرولیک کم فشار و پرفشار برای ارائه محلول حاوی عناصر مورد نیاز گیاه در نظر گرفته شده است. همچنین سامانههای الکترونیکی برای پایش و کنترل خودکار دما، رطوبت و سطح مایع مخزن تعبیه شد. نور لازم نیز از طریق LED یا فلوئورسنت تامین میشد.
سامانههای ساخته شده در این تحقیق بخشی از مسیر استفاده بهتر از آب کشاورزی هستند و همچنان به بهینهسازی آنها نیاز است. با توجه به روند توسعه کشت عمودی و کشاورزی شهری در دنیا، سامانههای هواکشت میتوانند نقش قابل توجهی در این زمینه ایفا نمایند. در این پژوهش دکتر علی زنوزی و مهندس سیدمحمد شتاب بوشهری همکاری داشتهاند.
قابل ذکر است: نمونهاي از پيادهسازي روش هواكشت به شكل تجاري توسط شركت معروف ايروفارم در آمریکا انجام شده است. بنا بر ادعاي شركت كاربرد اين روش به شكل كشت عمودي و در يك فضاي بسته و محيط كنترل شده منجر به افزايش 390 برابري توليد ساليانه در واحد سطح و كاهش 95 درصدي مصرف آب نسبت به روش سنتي شده است.