طراحی و ساخت برد الکترونیکی بالانسر و شارژر مجموعه باتری لیتیوم جهت استفاده در سیستم صوتی

به همت پژوهشگران سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران محقق شد؛
پژوهشگران سازمان موفق به طراحی و ساخت برد الکترونیکی بالانسر و شارژر مجموعه باتری لیتیوم جهت استفاده در سیستم صوتی شدند.

به گزارش روابط عمومی: دکتر غلامرضا فراهانی عضو هیات علمی پژوهشکده برق و فناوری اطلاعات سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران موفق به طراحی و ساخت برد الکترونیکی بالانسر و شارژر مجموعه باتری لیتیوم (3.6 ولتی، 4 سل) جهت استفاده در سیستم صوتی شد.

این طرح در مدت 9 ماه و با مشارکت شرکت نوآوران صنایع صوتی ایران و نظارت دکتر سعید گرگین عضو هیات علمی سازمان به اتمام رسید.

دکتر فراهانی در باره این پروژه گفت: در این طرح پژوهشی یک مبدل شارژکننده و بالانسر فعال بر پایه باتری‌­های لیتیوم-یون سری در سیستم‌­های ذخیره‌کننده انرژی ارائه شده است. این مبدل دوطرفه به منظور شارژ و تخلیه فعال استفاده شده که بر پایه­ یک اینورتر تشدید سری و یک یک‌سو­ساز آبشاری کلاس D سنکرون توسعه­‌ یافته است.

ایشام افزود: جای‌گذاری دیودها در یک‌سوساز نیم­‌موج جریان تحریک با MOSFET­ها، به منظور تنظیم ولتاژ در دو سر باتری‌­ها و دوطرفه شدن مسیر شارژ و تخلیه انجام گرفته است. یکسوساز آبشاری کلاس D  که ذاتاً بصورت یک بالانسر شارژ فعال عمل می­کند،  توسط موج جریان مربعی تولید شده در گره سوئیچینگ مبدل، تغذیه می‌شود. در این مبدل از کنترل حلقه باز استفاده شده که باعث ساده‌­تر شدن طراحی شده است. مبدل DC-DC دوطرفه به صورت یک رابط کاربری بین مجموعه باتری و خط DC عمل می‌­کند، که پاسخ‌گوی نیاز به قابلیت گردش توان در دو جهت می­‌باشد و تنظیم توان در سمت DC را پوشش می­‌دهد. یک‌سوساز توسط اینورتر تشدید سری ZVS  کلاس D و یک ترانسفرمر که یک منبع جریان سینوسی را فراهم می­‌کند، تحریک می‌­شود.

وی در ادامه گفت: با استفاده از محاسبات مداری، چند توپولوژی بالانس مربوط به ساختار پیشنهادی مورد بررسی و شبیه­‌سازی قرار گرفته و یک نمونه از ساختار پیشنهادی ساخته شده است. نتایج حاصل، عملکرد مناسب مدار بالانسر و شارژ باتری برای کاربرد مجموعه باتری لیتیوم-یون در سیستم‌های صوتی را نشان می­‌دهد.

 

 

کشور: United Statesآی پی شما: 18.188.218.219مرورگر شما: Unknown AppleWebKit