دکتر زمانیان، ضمن تسلیت ایام شهادت سید و سالار شهیدان بیان داشت: ماموریتهای اصلی این سازمان توسعه فناوریهای مورد نیاز در جهت رفع معضلات و چالشهای کشور بوده و برای دستیابی به این مهم، همزیستی خوبی بین پژوهشگاه فناوریهای نوین که شامل هفت پژوهشکده است با واحدهای فناور بوجود آمده است.
معاون وزیر افزود: با توجه به نیازهای اساسی احصا شده در خصوص تنگناهای موجود در زمینه دارو و با توجه به دستور مقام عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با عنایت به اینکه تجربیات بسیار موثری در این خصوص در سازمان وجود دارد در حال راه اندازی پژوهشکده شیمی دارویی هستیم.
ایشان افزود: برای جلوگیری از خام فروشی درخصوص معدن و صنایع معدنی نیز درحال راهاندازی پژوهشکده اکتشاف و استحصال عناصر معدنی راهبردی هستیم .
وی افزود: سازمان به عنوان یک حامی، در جهت تقویت اموری که منجر به تسریع و تسهیل در ارائه خدمات به شرکتهای دانش بنیان باشد، به صورت جدی همکاری و همراهی خواهد کرد.
دکتر خیاطیان سازمان را نهادی با سابقه و با دانش عنوان کرد که میتواند پیشران حرکت کشور به سمت توسعه باشد و گفت: جهتگیریهای سازمان، نشاندهنده یک حرکت تحولی در راستای توسعه فناوری است و این سازمان اولین نهاد ایجادشده پس از انقلاب در حوزه توسعه فناوری است. بسیاری از پارکهای علم و فناوری کشور در استانها با ایفای نقش سازمان پژوهشها شکل گرفتهاند.
دکتر خیاطیان افزود: پارک علم و فناوری بینالمللی مستقر در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، از همان ابتدا دارای نیروی انسانی متخصص و با دانش بود و با شناسایی مسائل کشور، نیازمحور عمل میکرد و همین نکته باعث شد که سازمان در آشنا شدن کشور با ادبیات تازه فناوری نقشآفرینی کند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه تاسیس پارک بینالمللی علم و فناوری در درون سازمان، اتفاق بسیار مبارکی است و به اعتقاد من این پارک میتواند به بینالمللیشدن شرکتهای مستقر در آن کمک شایان توجهی کند، گفت: امروز شرکتهای دانشبنیان برای ادامه فعالیتهای خود باید بینالمللی شوند و در بازارهای صادراتی حضور یابند.
وی با اشاره به اینکه دولت، پیشنهاد سهم 7 درصدی اقتصاد دانشبنیان از تولید ناخالص داخلی (GDP) تا برنامه هفتم توسعه را ارائه کرده است، گفت: تحقق این هدف به زیرساخت، منابع مالی و ... نیاز دارد و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، نهادی است که میتواند نقش موثری در این زمینه ایفا کند. اکوسیستم نوآوری این سازمان، میتواند الگویی برای کشور باشد.
علیرضا زراسوندی، رییس پارک علم و فناوری بینالمللی جمهوری اسلامی مستقر در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران نیز در این نشست گفت: پارک علم و فناوری سازمان، سیر تکاملی بسیار خوبی را پشت سر گذاشته و روند رشد مرحله به مرحله پیوستهای را طی کرده است.
وی افزود: سال1400 این پارک به عنوان پارک بینالمللی جمهوری اسلامی شناخته شد و از اهداف اصلی پارک این است که بتواند وارد ارتباطات گسترده با پارکهای علم و فناوری کشورهای دیگر شود. در طرح جامع پارک، ماموریتهایی از جمله ایفای نقش موثر در زیست بوم نوآوری، تنوع بخشی به منابع درآمدی، انتقال فناوری به سایر کشورها، تعامل موثر با مدیران و شرکتهای دانش بنیان فعال و توانبخشی به صادرات شرکتهای دانشبنیان پیشبینی شده است.
زراسوندی خبر داد: در همکاری با کشورهای همسایه از جمله عراق، تاجیکستان، ارمنستان، برخی از کشورهای شمال خزر، پاکستان و ... قرار است تجربه پارکداری و تاسیس پارک علم و فناوری را به آنها انتقال دهیم و از سوی دیگر قرار است با کشورهایی همچون ترکیه به اشتراک فناوری بپردازیم.
وی تاکید کرد: پارک علم و فناوری بینالمللی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران قرار است میز تعاملات پارکهای علمی و فناوری با کشورهای خارجی باشد. همچنین ما از ظرفیت مناطق آزاد کشور برای توسعه صادرات فناوری استفاده خواهیم کرد.