در اختتامیه چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

دکتر حسن زمانیان: سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران می تواند به روزترین تکنولوژی های دنیا را برای صنایع غذایی کشور فراهم کند.

به گزارش روابط عمومی، در حاشیه اختتامیه چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران که امروز چهارشنبه سیزدهم اردیبهشت ماه برگزار شد، دکتر حسن زمانیان معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ضمن خیر مقدم به اندیشمندان حوزه صنایع غذایی گفت: اهمیت غذا در جهان برهیچکس پوشیده نیست، زیرا غذا رکن اساسی در جهت بقای انسان است از دیرباز بیشتر منازعات و کشمکش ها به خاطر به دست آوردن غذا به وجود آمده است. امروز غذا از مولفه های اقتدار هر جامعه ای است و ضعف جوامع در بحث غذا می ‌تواند آن جامعه را ضعیف و قابل نفوذ نماید.

ایشان گفت: یکی از مولفه های اقتدار جمهوری اسلامی ایران امنیت غذایی کشورعزیزمان است و اگر دشمنان میدانستند که در این موضوع ضعف و کمبودی وجود دارد از همان جا بیشترین فشار را به ما وارد می کردند اما کشور ما خوشبختانه سرزمینی گسترده ،حاصلخیز و پر برکت دارد و از این حیث ما را از دیگر کشورها متمایز نموده است.

معاون وزیر گفت: در رابطه با غذا صرف تولید محصول کافی نیست بلکه مسائل و مشکلات مربوط به تولید آن محصول است که در این خصوص بسیار تعیین کننده می باشد و همه می دانیم که جمعیت دنیا رو به افزایش است و منابع کشاورزی محدود و این یک فرض مسلمی است و در این عرصه نیاز است به اندیشمندان و فن آوران که تولید غذا را دانش بنیان و از طریق پارامتر های پژوهشی فراهم نمایند.

ایشان بیان داشت ما در صنایع غذایی احتیاج به اصلاح تولید و روش های دستیابی به غذا داریم و مسائل و مشکلاتی در این خصوص وجود دارد و اگر علم و تکنولوژی یاری نماید و دانش در کار دخیل باشد بسیاری از این مسائل و مشکلات مرتفع خواهد شد و با تغییر روش ها با آمیختن تکنولوژی به تولید محصولات غذایی از هدر رفت و فساد زود رس محصولات جلوگیری نماییم.

دکتر زمانیان افزود: اگر ما از ابتدای کار در کاشت و تولید محصولات کشاورزی به صورت علمی پیش برویم و محصولات با کیفیت و ماندگار تولید نماییم بعد از تولید در نگهداری کار آسان تری خواهیم داشت لذا اصلاح روش های تولید به علاوه سلامت غذایی بسیار مورد اهمیت می باشد و پس از تولید و مصرف محصولات دانش‌بنیان غذایی دیگر دچار بیماری‌های مختلف نخواهیم شد و اگر در این موارد علم و دانش را نادیده بگیریم دچار مشکلات بسیاری خصوصاً مخاطره در سلامت جامعه خواهیم شد.

وی بیان داشت: اگر به کیفیت و نگهداری محصولات غذایی اهمیت ندهیم به فساد زودرس منجر خواهد شد.

ایشان گفت یکی دیگر از مسائلی که در صنایع غذایی در آن مشکل داریم تجارت محصولات غذایی است  که خود فرآیندهای مختلف بسته بندی و نگهداری را در بر می گیرد و این موضوع نیز باید مورد توجه اندیشمندان این عرصه قرار گیرد.

معاون وزیر گفت: با اینکه در بحث تولید محصولات کشاورزی و غذایی ما از خیلی از کشورهای دیگر جلوتر هستیم اما متاسفانه سهم کمتری از صادرات و تجارت آن نصیب ما می شود و سود محصولات خام نصیب کشورهایی می شود که به فراوری این محصولات می پردازند و این موضوع نیز با اتکا به دانش روز صنایع غذاییی می تواند موفقیت آمیز باشد و دانشمندان و اندیشمندان این رشته می توانند کمک شایانی در این خصوص به این صنعت نمایند.

وی افزود: یکی از راه‌های موفقیت در این زمینه برگزاری همین کنگره ها و همایش ها است زیرا این تعاملات و ارتباطات نزدیک علمی است که می ‌تواند در صنایع غذایی به ما کمک شایانی نماید.

در آخر ایشان خاطرنشان کرد: امیدوارم برپایی این کنگره که بی شک یکی از برنامه های مفید و موفق در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در این عرصه به شمار می رود توانسته باشد گام موثری در جهت رفع موانع تولید، نگهداری و تجاری سازی صنایع غذایی کشور برداشته باشد.

کشور: United Statesآی پی شما: 18.217.118.7مرورگر شما: Unknown AppleWebKit