تلاش برای خودکفایی در تولید داروهای خاص با راه‌اندازی پژوهشکده شیمی دارویی

پژوهشكده شيمي دارويي با هدف رفع نیازهای داخلی و خودکفایی در تولید داروهای خاص در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران آغاز به کار کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، دکتر حسن زمانیان با اعلام خبر راه‌اندازی پژوهشکده شیمی دارویی، گفت: طبق آمار موجود سالانه حدود 3 میلیارد دلار ارز برای واردات دارو و مواد اولیه و حدواسط دارویی به کشور هزینه میشود. بخش قابل توجهی از این واردات مربوط به مواد اولیه و یا حد واسط دارویی و بهداشتی است که عمدتاً توسط صنایع شیمیایی و  دارویی و آرایشی بهداشتی در کشور به محصولات نهایی تبدیل می‌شوند.

وی با تاکید بر هم‌افزایی این پژوهشکده با سایر موسسات فعال در حوزه شیمی دارویی خاطر نشان کرد: کسب و ایجاد دانش فنی تولید بسیاری از این مواد نیاز به توسعه و گسترش کیفی و تخصصی شدن پژوهشکدههای فعال در این حوزه دارد. بر همین اساس ایجاد پژوهشکده شیمی دارویی در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران می‌تواند با سایر مراکز و موسسات فعال در زمینه تولید مواد اولیه و حدواسط دارویی هم‌افزایی داشته باشد.

رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی با بیان این‌که از دیرباز پژوهشکده‌های فناوری‌های شیمیایی و زیست فناوری سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی در این حوزه اقداماتی را انجام داده‌اند و منشأ ایجاد چندین شرکت دانش بنیان در این حوزه بوده‌اند، گفت: ایجاد پژوهشکده‌ای تخصصی در حوزه صنعت شیمی دارویی می‌تواند به شکل‌گیری و ایجاد شرکت‌های دانش بنیان و همچنین تربیت نیروهای حرفه ای در این زمینه کمک کند.

معاون وزیر علوم درباره اهداف و سیاست‌های اصلی راه‌اندازی پژوهشکده شیمی دارویی توضیح داد: یکی از اهداف و سیاست‌های اصلی راه‌اندازی پژوهشکده شیمی دارویی، انجام تحقيقات و پژوهشهاي كاربردي و توسعهاي برای ايجاد و توسعه دانش‌ فني تهيه  و تولید مواد اوليه و حدواسط صنايع دارويي و بهداشتی است.

وی ادامه داد: همچنین انجام تحقيقات بنيادي و توسعه مرزهاي دانش با هدف ايجاد و گسترش محصولات و فرايندهاي نوين در حوزه صنايع دارویي و بهداشتي، تربيت و پرورش نيروهاي متخصص و كارآمد در زمينه صنايع دارویي و بهداشتي از طريق برگزاري دورههاي تحصیلات تكميلي، دوره های آموزشی كوتاه مدت و بلندمدت و كارگاههاي آموزشي عمل، تقويت روحیه همكاري و فعاليتهاي علمي و فناوری گروهي و تيمي و ایجاد آزمایشگاه های پژوهشی، تخصصی و مرجع، از دیگر اهدافی است که در این پژوهشکده دنبال می‌شود.

زمانیان به مشكلات و معضلات صنايع دارویي و بهداشتي از جمله وارداتي بودن اغلب مواد اوليه و تجهيزات و حتی فناوریهای مرتبط اشاره کرد و گفت: ارزبري بالاي مواد اوليه و حدواسط دارویی، سنتی بودن دانشها و فناوريها و عدم گسترش لازم واحدهاي تحقیق و توسعه در اين صنايع و نياز اساسي به انجام پژوهشهای كاربردي و توسعهای در صنايع دارویي و بهداشتي کشور، از معضلات صنایع دارویی و بهداشتی کشور است. با توجه به وجود پتانسيلهاي مناسب و کارآمد در سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران رسيدن به اهداف پژوهشکده شیمی دارویی، بسیار ارزشمند خواهد بود.

معاون وزیر علوم با بیان این‌که پژوهشکده شیمی دارویی با چهار گروه پژوهشی «سنتز ترکیبات دارویی آلی»، «سنتز ترکیبات دارویی معدنی»، «داروهای گیاهی» و «فرمولاسیون و افزایش مقیاس مواد دارویی» فعالیت خواهد داشت، خاطر نشان کرد: درگروه سنتز ترکیبات دارویی آلی پژوهشهای مرتبط به سنتز مواد اولیه، حد واسط‌ها و مواد موثره دارویی آلی انجام خواهد شد.گروه سنتز ترکیبات دارویی معدنی تحقیقات مربوط به سنتز مواد اولیه، حد واسطها و مواد موثره دارویی معدنی پیگیری می‌شود.

وی افزود: گروه داروهای گیاهی پژوهشهای مرتبط با استخراج، شناسایی و خالص سازی مواد موثره گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی که دارای کاربردهای دارویی و بهداشتی-آرایشی هستند انجام می‌شود و گروه فرمولاسیون و افزایش مقیاس مواد دارویی در مورد فرمولاسیون داروها، شکلدهی و افزایش مقیاس (کسب و تکمیل دانش فنی تولید نیمه صنعتی و صنعتی) و در نهایت مستندسازی دانش فنی (بررسی توجیه فنی و اقتصادی ترکیبات حاصل در پروژهها و ارزشگذاری دانش فنی) فعالیت خواهد داشت.

زمانیان با بیان این‌که پژوهشكده فناوری‏های شيميايي سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران از ابتدای تاسیس سازمان در زمینه توليد مواد اوليه دارويي و استخراج مواد موثره گياهان دارويي فعاليتهای قابل توجهی انجام داده است، گفت: برخی از طرحهاي نيمه صنعتي اجرا شده در این پژوهشكده در حوزه شیمی دارویی بوده و با توجه به امکانات موجود و همچنین امکان گرفتن خدمات آزمایشگاهی از سایر مراکز و موسسات، از ظرفیتهای موجود در بخش های مختلف سازمان و کشور در این خصوص نیز استفاده خواهد شد.

وی افزود: طرح‌هایی از جمله تولید اسید سالیسیلیك در مقیاس 10 كیلو در هر بچ، طراحی و ساخت دستگاه استخراج جامد- مایع، تهیه آلژینات دندانپزشكی، تولید نیمه صنعتی صمغ گزانتان، تهیه ماده دارویی فروس فومارات، تولید نیمه صنعتی بنتون  34 و ژلتون و تولید نیمه صنعتی دایكون (سدیم دی استات)؛ طرح هاي نيمه صنعتي هستند که در پژوهشكده فناوری های شیمیایی در حوزه شیمی دارویی اجرا شده است.

کشور: United Statesآی پی شما: 3.15.211.71مرورگر شما: Unknown AppleWebKit