به گزارش روابط عمومی: تفاهم نامه همکاری با محوریت رفع مشکلات فناورانه شرکت های زیر مجموعه اتاق بازرگانی تهران با حضور دکتر علیرضا عشوری رئیس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران و دکتر بهمن عشقی دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران روز شنبه 26 مرداد ماه در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران امضا شد.
در نشستی که به منظور امضای تفاهمنامه همکاری بین این دو نهاد برگزار شد، ابتدا معاون بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی تهران با اشاره به مذاکرات دوجانبه در مورد زمینههای موجود برای همکاری اتاق بازرگانی تهران و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران تاکید کرد که تلاش بر این بوده تا تفاهمنامهای هدفمند تدوین شود که اهداف آن کاربردی و قابل اجرا باشد.
مریم خزاعی توضیح داد: هدف اصلی این همکاری و این تفاهمنامه، ارائه خدمات پژوهشی و فناوری به اعضای اتاق بازرگانی تهران است که میتواند به صورتهای مختلفی از خدمات آزمایشگاهی گرفته تا مشاوره در حوزه مالکیت معنوی و اعتبارسنجی متجلی شود.
او افزود: همکاری در زمینه عارضهیابی واحدهای صنعتی و خدماتی، شناسایی و اولویتبندی نیازهای فناورانه بنگاهها، برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی تخصصی، ارزیابی و پایش توانمندی فناورانه شرکتهای عضو اتاق، برگزاری تورهای فناورانه، همکاری در توسعه واحدهای تحقیق و توسعه، تسهیل حضور دانشجویان به عنوان کارآموز در واحدهای صنعتی و خدماتی، بهرهبرداری از امکانات و تجهیزات تحقیقاتی و آزمایشگاهی، همکاری در تدوین استانداردهای مورد نیاز بخش صنعت، حمایت از دانشجویان دکترای پژوهشمحور و .... از دیگر زمینههایی است که در این تفاهمنامه دیده شده است.
معاون بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی تهران عنوان کرد که یک دبیرخانه اجرایی مشترک متشکل از نمایندگان هر دو نهاد در اتاق تهران تشکیل میشود که در آن معاون نوآوری و تجاریسازی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و معاون بررسیهای اقتصادی، مدیر امور تشکلها و مسئولیت اجتماعی، معاون کسب و کار، مدیر موسسه آموزش و مدیر پژوهشها و مطالعات اقتصادی اتاق تهران حضور دارند و گزارش پیشرفت همکاریهای دوجانبه را هر سه ماه یکبار ارائه میکنند.
رسالت ما توسعه صنعت کشور است
رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با اشاره به فعالیتهای این سازمان در دو حوزه انجام تحقیقات کاربردی و همچنین حمایت موثر از محققان و پژوهشگران، گفت: جشنواره خوارزمی به عنوان قدیمیترین جشنواره علمی کشور، یکی از برنامههای هر ساله سازمان است که با اضافه شدن جشنواره جوان خوارزمی محلی برای شناسایی استعدادها و شکوفایی آنها فراهم کرده است.
علیرضا عشوری با بیان این که این سازمان با راهاندازی یک مرکز رشد، بستری برای فعالیت شرکتهای دانشبنیان در حوزههای مختلفی چون هوافضا، نانو و ... ایجحاد کرده است گفت: این شرکتها که از نظر علمی و فناوری ظرفیت بسیار بالایی دارند بیش از 200 فناوری را تجاریسازی و به بازار عرضه کردهاند.
او با بیان این که پژوهشها و تحقیقات انجام شده در این سازمان از جنس صنعت است گفت: در واقع ما نزدیکترین بخش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به صنعت هستیم و میتوانیم خدمات متنوعی در حوزه پژوهش بهویژه در حوزه تحقیق و توسعه (R&D) به بنگاههای بخش خصوصی ارائه کنیم.
عشوری با بیان این که وظیفه و رسالت سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی توسعه صنعت کشور و پیوند فناوری با صنعت است، ابزار امیدواری کرد که امضای تفاهمنامه با اتاق بازرگانی تهران سرآغاز فصل تازهای از فعالیتهای این سازمان و همکاری با بخش خصوصی کشور باشد.
فصل تازه همکاری بخش خصوصی و دولت
دبیرکل اتاق بازرگانی تهران نیز در این نشست با اشاره به فهم مشترکی که بین اتاق بازرگانی تهران و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی شکل گرفته است، گفت: تمامی تشکلهای بخش خصوصی عمیقاً نیازمند توان فنی و دانش سازمان هستند. بنگاههای صنعتی بخش خصوصی نیاز دارند که با بهروزرسانی و استفاده از فناوریهای مدرن، قدرت رقابت خود را احیا و تقویت کنند. مشکلات امروز صنایع کشور صرفاً نتیجه تحریم نیست، بلکه بخش عمدهای از آن ناشی از کمبود دانش و فناوری روز است.
بهمن عشقی با تاکید بر این که همکاری اتاق بازرگانی تهران و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی میتواند فصل مشترکی از همکاری بخش خصوصی و دولت باشد، افزود: اتاق تعاملات زیادی با حاکمیت و دولت دارد که غالباً معطوف به مطالبات بخش خصوصی، نقد تصمیمها و سیاستها و مشکلات جاری است. اما همکاری با سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی رویکرد تازهای در تعامل دوجانبه دولت و بخش خصوصی است که هم فرصت نفوذ سازمان به عمق صنعت کشور را فراهم میکند و هم فرصت بهرهبرداری بخش خصوصی از توان بالای پژوهشی و علمی سازمان را ممکن میسازد.
عشقی ادامه داد: دبیرخانهای که برای توسعه همکاریهای دو نهاد ایجاد شده است باید دائم در حال ایجاد ایدههای جدید باشد و بتواند سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی را به جولانگاه فعالان مشتاق بخش خصوصی و نمایندگان تشکلها تبدیل کند.
دبیرکل اتاق تهران با توصیف تفاهمنامه دوجانبه به عنوان طلیعه همکاریهای اتاق و سازمان، گفت: یکی از وظایف اصلی اتاق بازرگانی تهران، توانمندسازی اعضاست. سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی میتواند نقش مهمی در ایجاد و راهاندازی و همچنین بهبود واحدهای تحقیق و توسعه در بنگاهها عمل کند و دانش و آگاهی فعالان بخش خصوصی را به طور جدی بالا ببرد.
بهمن عشقی تاکید کرد که این تفاهمنامه نباید صرفا یک مبادله کاغذی باشد و طعم شیرین این همکاری باید در کام تشکلها و اعضای اتاق تهران جلوه کند.
در پایان این نشست، تفاهمنامه همکاری اتاق بازرگانی تهران و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی توسط بهمن عشقی و علیرضا عشوری امضا و تبادل شد.در این نشست حسین رحمانی، معاون نوآوری و تجاریسازی و حسنعلی ازگلی، مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و خدمات فناوری سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و غلامرضا ملکی، مدیر امور تشکلها و مسئولیت اجتماعی و سارا محمدی، مدیر پژوهشها و مطالعات اقتصادی اتاق تهران نیز حضور داشتند و در مورد چگونگی اجرای تفاهمنامه برای دستیابی به اهداف تعیین شده صحبت کردند.
همکاری در ضمینه راه اندازی آزمایشگاه های مرجع استاندارد و مراکز آزمون تحقیقاتی با هدف ارتقاع کیفیت محصولات صنایع استان تهران و خدمت رسانی به شرکت های فناور استان از زمینه های مورد توافق در تفاهم نامه می باشد.