اجرای طرح کلان کشوری تولید آنتی‌بیوتیک نوترکیب برای مقابله با باکتری‌های مقاوم

معاون وزیر علوم و رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با اشاره به اجرای طرح‌های کلان کشوری در این سازمان گفت: طرح تولید آنتی‌بیوتیک نوترکیب آندولیزین برای مقابله با باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک در دست اجرا است.

به گزارش روابط عمومی، دکتر حسن زمانیان در مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین کنگره بین‌المللی میکروب‌شناسی ایران ضمن خوشامدگویی به اساتید و پژوهشگران حوزه میکروب‌شناسی و بیوتکنولوژی کشور، از جمله دکتر نسرین معظمی و دکتر فیض‌آبادی رییس انجمن میکروب‌شناسی برای حضور در این کنگره، گفت: میکروبیولوژی در تمام زوایا و شئونات زندگی بشر ریشه دوانده است. علاوه بر میکروبیولوژی پزشکی که ارتباط مستقیمی با سلامت انسان دارد، از میکروبیولوژی صنعتی در علوم مختلف از جمله زمین‌شناسی، محیط زیست، سلامت و دیگر عرصه ‌های تکنولوژی کاربرد دارد.

رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با اشاره به راه‌اندازی پژوهشکده زیست‌فناوری این سازمان در سال ۱۳۶۱ گفت: این پژوهشکده با دو برنامه ۵ ساله به یکی از پژوهشکده‌های تراز اول کشور و تاثیرگذار تبدیل شده است. برنامه پنج ساله اول به تجهیز آزمایشگاه‌های مادر، تخصصی و مرجع در پژوهشکده زیست‌فناوری اختصاص داشت و برنامه پنج‌ساله دوم به راه‌اندازی ۳ «پایلوت نیمه صنعتی» بیوتکنولوژی که در کشور بی‌نظیر هستند.

وی درباره پایلوت‌ نیمه صنعتی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران توضیح داد: اولین پایلوتی که در سازمان برای تولید محصولات میکروبی با همکاری یونسکو راه‌اندازی شد، راه اندازی فرمانتورهای ۱۵، ۷۵ و 700 لیتری بود.

مهندسین سازمان و با روش مهندسی معکوس فرمانتوری با ظرفیت ۳ هزار لیتر ساخته و دانش فنی ساخت فرمانتور در کشور نهادینه‌ گردید.

معاون وزیر علوم با اشاره به پایلوت «میکروآلگ»؛ دومین پایلوت راه‌اندازی‌ شده در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، گفت: دومین پایلوت، پایلوت میکروآلگ برای تولید غذا، سوخت و روغن از میکروآلگ‌های دریایی استفاده شده است.

وی افزود پایلوت سوم راه‌اندازی شده پایلوت بیو مالچ در این سازمان است که استفاده از مالچ‌های زیستی یکی از روش‌های تثبیت ریزگردها و از روش‌های جلوگیری از بیابان‌زایی است. این پایلوت در سازمان راه‌اندازی شده و در منطقه بزرگی از بیابان‌های ارومیه مورد استفاده قرار گرفته است و تنها آزمایشگاه رفرنس مالچ در کشور در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران وجود دارد.

معاون وزیر علوم با اشاره به مرکز کلکسیون میکروارگانیسم‌های سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در پژوهشکده بیوتکنولوژي سازمان خاطر نشان کرد: این مرکز در منطقه بی‌نظیر است و به دلیل داشتن چندین هزار سویه استاندارد باکتری، مخمر و کپک به صورت روزانه به صنایع مختلف بخصوص صنایع دارویی و دانشگاه‌ها خدمت‌رسانی می‌کند.

زمانیان در مورد موزه گلسنگ‌شناسی پژوهشکده بیوتکنولوژی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران توضیح داد: این موزه تنها موزه گلسنگ‌شناسی در کشور است و در هرباریوم آن چندین هزار نمونه گلسنگ در کشور جمع‌آوری، شناسایی و کدبندی شده است.

وی در مورد دانش‌های فنی تولید شده در پژوهشکده زیست‌فناوری سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران گفت: در این پژوهشکده دانش فنی زیادی تولید و به صنعت واگذار شده است. یکی از آن‌ها دانش فنی کنترل بیولوژیک پشه آنوفل بود که به‌صورت پتنت بین‌المللی ثبت اختراع شده است در این فرمولاسیون با ترکیب شناسایی شده، پشه آنوفل در کشور کنترل شد.

زمانیان با بیان این‌که در پژوهشکده بیوتکنولوژي چندین طرح کلان ملی در دست اجرا است، گفت: اولین طرح کلان، طرح تولید داروی هپارین برای جلوگیری از انعقاد خون است که سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برای اولین‌بار موفق به تولید داروی هپارین بصورت آزمایشگاهی شده است. امیدواریم که این دارو به تولید انبوه برسد و در جهت خودکفایی کشور مورد استفاده قرار گیرد.به گفته رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران؛ طرح تولید آنتی‌بیوتیک نوترکیب آندولیزین برای مقابله با باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک نیز در دست اجرا است.وی از از دانشمندان صاحب‌نظر در کشور برای همکاری در طرح‌های کلان سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی کشور از جمله همکاری در پژوهشکده تازه تاسیس شیمی دارویی برای سنتز داروهای خاص در کشور، دعوت به همکاری کرد.

کشور: United Statesآی پی شما: 34.231.180.210مرورگر شما: Unknown ?