ما که هستیم؟

پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران مستقر در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، در تیرماه سال 1400 با هدف حمایت و بهره گیری گسترده از توان علمی و فنی نخبگان صنعتی، شرکت‌ها و واحدهای فناور، اساتید، دانشجويان و فارغ التحصيلان توانمند و خلاق، تأسیس گردید. 
این مجموعه با استفاده از شکل دهی به همكاری و شبكه سازی با سایر پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و نوآوری در سطح ملی و بین المللی و ايجاد زيرساخت های لازم به منظور شكل گيری كسب و كارهای دانش بنيان پايدار در اكوسيستم نوآوری كشور تلاش دارد به اهداف کلان خود نائل آید.

پارک علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران، تنها پارک‌ توسعه یافته بین‌المللی کشور در حوزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. پورتفولیوی این پارک که مقر آن در مجتمع تحقیقیاتی عصر انقلاب است، بر مدیریت توسعه شرکت‌های فناور و تقویت همکاری‌های بین‌المللی فناورانه تمرکز دارد و در بیش از 26 شهر ایران و بیش از 10 کشور جهان فعالیت و شبکه همکار داراست.

این پارک در داخل زیست بوم خود، مجموعه یکپارچه ای از مدیریت فناوری، تدارک زیرساخت، تأمین سرمایه و توانمندسازی عملیاتی را توسعه داده است که از کارگزاران و سکوهای تخصصی و حرفه‌ای خود در ایجاد شایستگی‌های اصلی در سراسر زنجیره ارزش آن پشتیبانی می کند. با این مجموعه کامل از قابلیت‌ها، این پارک می‌تواند استراتژی‌های بدست آوردن مزیت رقابتی خود را مبتنی بر نیروی انسانی توانمند، برنامه‌های راهبردی و زنجیره تأمین خود مدیریت و ایجاد کند.
پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران، دستیابی به اهداف پایداری را در هسته کاری خود قرار می دهد و به عنوان یک سازمان پیشرو در فناوری و نوآوری در کلاس بین‌المللی، به توسعه زیست محیطی و اجتماعی جوامعی که در آن فعالیت می کند کمک می کند، زیرا ارزش اقتصادی بلندمدت را متعلق به جامعه می‌داند.

در حال حاضر پس از گذشت ۱۷ سال از آغاز به کار مرکز رشد واحدهای فناور سازمان، پارک علم و فناوری این سازمان تعداد ۳۴۶ واحد پذیرفته شده، ۲۰۶ واحد خارج شده (از بدو تأسیس تاکنون) و آماده نمودن بیش از ۴۰,۰۰۰ متر مربع زیر ساخت، به صورت فضای اداری، آزمايشگاهی، کارگاهی و ترکیبی، شرایط لازم برای شکل گیری و رشد واحدهای فناور را فراهم نموده است.

در حال حاضر ۱۴۰ شرکت و هسته فناور با بیش از ۱۳۰۰ پرسنل در زمینه‌های فناوری نانو، مکاترونیک، برق و مخابرات، ‌زیست‌فناوری، هوافضا، مهندسی پزشكی، صنایع غذایی و ... مشغول فعالیت هستند و تعداد ۹۰ شرکت موفق به کسب تأییدیه دانش‌بنیان شده‌اند. شايان ذكر است واحدهاي فناور مستقر درمركز رشد دارای ۶۱۷ فناوری تجاری شده هستند.

 

برخی از اهداف راهبردی پارک علم و فناوری این سازمان عبارتند از:
1- پیاده سازی یک مکانیزم ویژه تجاری سازی بر مبنای پژوهش و فناوری که از طریق تأمین مالی، ایجاد مراکز نوآوری، راه اندازی پردیس های مشترک علم و فناوری با مؤسسات دولتی و خصوصی، گسترش همکاری های ملی و بین المللی، کمک به رشد کارآفرینی با حمایت از شرکت های دانش بنیان، تحقیق و توسعه با همکاری صنایع و ارائه خدمات مالکیت فکری و انتقال فناوری برای ارتقای جایگاه تجاری سازی فناورانه. 
2- فراهم نمودن زیرساختهای فیزیکی و امکانات توسعه ای برای واحدهای فناور منتخب کشور با حمایت در زمینه های: گسترش فضاهای همکاری، آزمایشگاه های مرجع، آزمایشگاه های تحقیق و توسعه، پشتیبانی فنی و مشاوره در زمینه های مورد نیاز شرکت ها، ارائه امکانات کتابخانه ای، راهنمایی و مساعدت برای دریافت حمایت مالی، جلب نظر صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر، اشتراک در سهام خصوصی و حق امتیاز دانش فنی.
 3- کمک به ارتقای جایگاه کارآفرینی فناورانه در کشور از طریق: شناسایی و معرفی کارآفرینان، ارائه آموزش به دانشجویان و نخبگان دانشگاهی و ایجاد انگیزه برای حرکت در مسیر خود اشتغالی، ایجاد محیطی مناسب با امکانات برای آموزش کارآفرینان و توانمندسازی در شناسایی محصولات، تهیه پیشنهادات، عارضه¬یابی واحدهای مستقر، کمک به توسعه بازاریابی و مدیریت کسب و کار.

خدمات قابل ارائه در پارک علم و فناوری

در میان عوامل مؤثر بر موفقیت پارک آن چه به کالبد پارک روح می‌بخشد، مجموعه خدمات و برنامه‌هایی است که محتوای پارک را تشکیل می‌دهند. خدمات پارک شامل مجموعه‌ای از خدمات عمومی و اختصاصی است که یا به صورت مشترک برای تمام شرکت‌های مستقر ارائه شده و یا فراخور نیازهای برخی از شرکت‌ها به صورت ویژه ارائه خواهد شد. شبکه‌سازی‌های خاص و تعاملات ویژه برای تجاری‌سازی فناوری و بازاریابی محصولات فناورانه در این بخش قرار می‌گیرند. برنامه‌های حمایتی و مکمل نیز فاکتوری مؤثر بر موفقیت پارک‌های جامع است که در این بخش عنوان می‌شوند. فاکتورهای تأثیرگذار ذیل این بخش عبارتند از:

  • خدمات اداری
  • خدمات مالی و اعتباری
  • خدمات رفاهی و  ورزشی
  • خدمات مشاوره و آموزش
  • خدمات تسهیل‌گری قانونی و مشاوره حقوقی
  • خدمات شبکه‌سازی شرکت‌های فناور با یکدیگر در پارک علم و فناوری
  • خدمات شبکه‌سازی و تعامل با نهادهای تأثیرگذار در توسعه فناوری مانند نهادهای تحقیقاتی و دانشگاه‌ها
  • تسهیل‌گری برای تأمین نیازمندی‌های فنی و تخصصی شرکت‌های مستقر و عضو پارک
  • تعامل و تسهیل همکاری با پژوهشکده‌های سازمان
  • مذاكره و تسهیل‌گری با مراجع مربوط در زمینه‌های سیاست‌گذاری و بازارسازی در جهت تسهیل توسعه فناوری
  • خدمات استانداردسازی محصولات فناوری
  • خدمات لازم برای بازاریابی محصولات فناوری و شرکت در نمایشگاه‌ها و فن‌بازارها
  • خدمات تأیید گواهی برای محصولات فناوری
  • وجود بستری برای همکاری‌های بین‌المللی و انتقال فناوری
  • بستری برای انتشار فناوری‌های تأیید شده در سطح صنعت
  • خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی برای شرکت‌های فناور مستقر در پارک
  • خدمات حمایت از فناوری مانند حمایت از مالکیت فکری
  • همکاری درجهت دریافت حمایت از ذینفعان و ارگان‌های دولتی
  • توانمندسازی از طریق آموزش و مشاوره در حوزه های مورد نیاز شرکتهای فناور مانند مالیات، بیمه، بازاریابی، صادرات، مالکیت فکری، مسائل حقوقی و ...
  • بسترسازی از طریق فعالیت هایی همچون ارزش گذاری فناوری، شبکه سازی، کمک به جذب سرمایه، کمک به جلب مشتری و همکاری در انعقاد قراردادها و ...