گروه: 
مهندسی پزشکی
مجری(های) طرح (داخل پژوهشکده): 
همکاران پژوهشکده: 
دکتر وحیدرضا نفیسی
مهندس لیلا مرادی
دکتر سیده سمانه شجاعی لنگری
ناظر طرح (داخل پژوهشکده): 
دکتر محمد فیروزمند
تاریخ شروع: 
1401
تاریخ خاتمه: 
1402
وضعیت: 
جاری
محل تامین اعتبار: 
سازمان پژوهشهای علمی صنعتی ایران
بودجه طرح: 
2200
پروژة حاضر یک پروژة تحلیلی و نرم‏افزاری است که خروجی آن نهایتاً قرار است بر روی سخت افزار میکروپروسسور دستگاههای مانیتورینگ/هولتر و الکتروشوک صاایران اجرا شود. ورودی این پروژه، عمدتاً دادگان دیتابیسهای استاندارد و در کنار آن دادگان ثبت و ذخیره شده در دیتابیس موجود مجموعة صاایران هست.
 
  • فاز اول: گزارش و نتایج مطالعات بعلاوة رسیدن به یک engine پردازشی-تحلیلی برای تقسیم بندی انواع مورد توافق آریتمی‏ها به زبان پایتون/متلب (انواع مهمتر و مرگبار آن قابل استفادة اختصاصی در هوشمندسازی دستگاه‏های الکتروشوک و AED هستند. البته در دستگاه‏های مانیتورینگ و هولتر نیز قابل استفاده هستند). با بررسی مقالات، مشورت با پزشک متخصص و همچنین تعامل با کارفرما، تعداد 12 آریتمی‏ (بعلاوة 2 گروه سیگنال نرمال و نویز؛ در مجموع 14 گروه) برای تشخیص مورد توافق قرار گرفت که عبارتند از NORMAL، NOISE، ASYSTOL، ST (Sinus Tachycardia)، SB (Sinus Bradycardia)، AF (Atrial Fibrillation)، PAC، AAT (Atrial Automatic Tachycardia)، PSVT، PVC، VTAC و VF (VFIB). موارد مربوط به Bigeminy و trigeminy نیز در ارتباط با PVC و PAC قابل تشخیص هستند. لازم به ذکر است که در حال حاضر بر اساس مطالعات حداقل 5 و حداکثر 12 کلاس برای بحث آریتمی قابل بررسی و نامگذاری است.
  • فاز دوم: دستیابی به engine اجرا شده در زبان C و در ویندوز (بعنوان پیش نیاز برای گام پایانی) که قابلیت استفاده برای برچسب‏دهی دادگان دیتابیس را دارد. چنان که پیش‏تر نیز اشاره شد، یکی از کاربردهای استخراج شده از خروجی بند دوم، کمک و تسریع در فرآیند دسته‏بندی و برچسب‏دهی خودکار به سیگنالهای موجود در دیتابیس فعلی صاایران است که در حالت عادی، نیاز به صرف زمان بسیار زیاد و هزینة بالای نیروی انسانی مربوط به حق الزحمة پزشکان متخصص دارد و اجرای این پروژه، صرفه‏جوئی قابل توجهی در این نوع هزینه‏ها محسوب خواهد شد. در انتهای فاز دوم، دستیابی به engine اجرا شده بر روی میکروکنترلر را خواهیم داشت.
یکی از کاربردهای استخراج شده از خروجی بند اول، کمک و تسریع در فرآیند دسته‏بندی و برچسب‏دهی خودکار به سیگنالهای موجود در دیتابیس فعلی صاایران است که در حالت عادی، نیاز به صرف زمان بسیار زیاد و هزینة بالای نیروی انسانی مربوط به حق الزحمة پزشکان متخصص دارد و اجرای این پروژه، صرفه‏جوئی قابل توجهی در این نوع هزینه‏ها محسوب خواهد شد. بدیهی است سر و سامان دادن به مجموعه دادگان بزرگی که در حال حاضر زیرساخت ذخیره‏سازی آن در شرکت صاایران وجود دارد، یکی از اهداف مهم این بند هست که باعث خواهد شد در دراز مدت منابع به شکل بهینه مصرف شوند و بهره بداری از دادگان ذخیره شده هدفمندتر باشد.
 
نوع کارفرما: 
سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران
درصد مشارکت کارفرما: 
100%

©  تمامی حقوق متعلق به سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران می باشد.