دايره المعارف گل سنگ شناسي ايران تدوين مي شود

این فلور جامع‌ترین کتاب درخصوص معرفی گل‌سنگ‌شناسی ایران است که سه جلد اول آن در حال ویرایش است که در این خصوص از متخصصانی از کشورهای آلمان، فنلاند، اسپانیا و انگلیس بهره‌ گرفته شده‌است که پس از اخذ مجوزهای لازم برای چاپ به مرحله نهایی خود نزدیک خواهد شد.

تهران- ايرنا- مدير موزه گل سنگ شناسي ايران گفت: كتاب دايره‌المعارف گل‌سنگ‌شناسي ايران را در راستاي هويت‌بخشي، شناسنامه دار كردن و تهيه فهرست سرخ (گونه هاي در معرض تهديد) تدوين مي كنيم.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران، دكتر محمد سهرابي اظهار كرد: اين فلور (flora) جامع‌ترين كتاب درخصوص معرفي گل‌سنگ‌شناسي ايران است كه سه جلد اول آن در حال ويرايش است و متخصصاني از آلمان، فنلاند، اسپانيا و انگليس در تهيه آن كمك كرده اند.
مدير موزه گل‌سنگ‌شناسي در مورد موزه گل سنگ شناسي نيز گفت: اين موزه از دو جنبه مهم است؛ آموزشي و پژوهشي. از نظر آموزشي براي رشد سطح آگاهي و فرهنگ عموم جامعه در حوزه گل‌سنگ‌شناسي و دانشجويان اين رشته كمك كننده است و در بعد پژوهشي به دليل ناشناخته بودن اطلاعات گل سنگ ها اطلاعات اين علم بين دانشجويان افزايش مي يابد و علاقه‌مندان به اين رشته فرصت‌هاي تحقيقاتي مختلفي را براي معرفي ظرفيت‌هاي ملي گل‌سنگ‌شناسي به دست مي‌آورند.
محمد سهرابي اظهار كرد: از گل‌سنگ‌ها براي تعيين شاخص تغييرات زيست‌محيطي، آلودگي هوا و رفع استرس‌هاي محيطي استفاده مي‌شود.
عضو هيئت علمي پژوهشكده زيست‌فناوري سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران افزود: همچنين براي تقويت ايمني بدن، درمان برخي از بيماري‌هاي گوارشي و حتي پاركينسون و آلزايمر كاربرد دارند. همين‌طور گل‌سنگ‌ها در صنعت عطرسازي، رنگرزي تزئينات مينياتوري نيز به كار مي روند.
وي با بيان اين مطلب كه موزه در دو بخش مجزا طراحي شده‌است گفت: اولين موزه گل‌سنگ‌شناسي ايران به دو بخش مجزا تقيسم شده است. بخش اول نمونه‌هايي هستند كه بيشتر جنبه معرفي دارند و قابل لمس براي بازديدكنندگان و دانشجويان و دانش‌آموزان هستند. اين بخش قابليت مشاهده نمونه‌ها در زير ميكروسكوپ براي بازديدكنندگان را دارد.
سهرابي افزود: در بخش دوم نمونه‌هاي غيرقابل لمس به معرفي گونه‌هاي مختلف گل‌سنگ‌شناسي ايران پرداخته مي‌شود كه در آن جنبه‌هاي كاربردي زيست‌فناوري، دارويي و علوم مرتبط معرفي مي‌شود و براي كشف گونه‌هاي جديد، كاربردهاي جديد، سفرهاي اكتشافي هم بخش‌هاي جديد به روزرساني خواهد شد.
وي تاكيد كرد: در گنجينه موزه نزديك به ده هزار نمونه نگهداري مي‌شود، در مجموع فهرست گل‌سنگ‌شناسي ايران 91 گونه است كه بخش زيادي از آنها در هرباريم موزه نگهداري مي‌شود.
علمي**9157**1440
تنظيم: منصوره شوشتري** انتشار: گلشن