مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بینالمللی "کنفرانس اقتصادجهانی و تحریمها" را در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه 17 و 18 مهرماه 1398 برگزار نمود.
مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بینالمللی "کنفرانس اقتصادجهانی و تحریمها" را در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه 17 و 18 مهرماه 1398 با حضور جناب آقای دکتر محمد جواد ظریف وزیر محترم امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، سرکار خانم دکتر لعیا جنیدی معاون محترم حقوقی رئیس جمهور، جناب آقای دکتر عبدالناصر همتی رئیس کل محترم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ، جناب آقای دکتر پورمختار رئیس محترم فراکسیون مقابله با تحریم مجلس شورای اسلامی و جمع کثیری از اساتید، پژوهشگران، میهمانان داخلی و خارجی برگزار نمود.
با توجه به اینکه بخشهای مختلف کشور در حوزه مبارزه با تحریمها فعالیت مینمایند، این کنفرانس با هدف ایجاد همسویی بیشتر میان نهادهای داخلی در مقابل تحریمهای ظالمانه آمریکا برگزار شد. این کنفرانس برای نخستین بارتلاش کرده است با هدف مقابله موثر با تحریمها میان وزارت امور خارجه، شورای عالی امنیت ملی، مجلس شورای اسلامی، وزارت امور اقتصادی و دارائی، سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، دانشگاهها و بخش خصوصی ارتباطی یکپارچه، منسجم و هماهنگ برقرار نماید.
در ابتدای کنفرانس دکتر صدری نسب رئیس مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بینالمللی و رئیس کنفرانس ضمن خوشامدگویی به مقام عالی وزارت امورخارجه جناب اقای دکتر محمد جواد ظریف، جناب آقای دکتر پورمختار، رئیس فراکسیون مبارزه با تحریم مجلس شورای اسلامی ایران و شرکتکنندگان گرانقدر، بیان نمودند با توجه به رسالت این مرکز و اهمیت موضوع تحریمها مقرر شد مرکز، کنفرانس سالانه خود را با موضوع اقتصاد جهانی و تحریمها برگزار نماید. در همین راستا اعضای کمیته راهبردی کنفرانس از دانشگاههای شهید بهشتی، الزهرا(س)، تهران، علامه طباطبایی و ... از یک سال گذشته فعالیت خود را آغاز نمودند.
وی با اشاره به حضور میهمانانی از کشورهای روسیه و کوبا، افزود تعداد زیادی از پژوهشگران، مدیران و صاحب نظران کشور در حوزههای مرتبط با موضوع، در این کنفرانس حضور یافتهاند.
رئیس کنفرانس تعداد مقالات ارائه شده را 100 عنوان مقاله اعلام نمود که 51 مقاله توسط کمیته علمی کنفرانس پذیرفته شد.
جناب آقای دکتر محمد جواد ظریف وزیر محترم امور خارجه ،سخنران افتتاحیه کنفرانس، سیاست خصمانه آمریکا علیه کشورمان را تروریسم اقتصادی نامید و با اشاره به سخن وزیر خارجه آمریکا که گفته بود، "مردم ایران اگر میخواهند غذا برای خوردن داشته باشند وگرسنه نمانند باید دولت ایران را وادار به تغییر سیاستهای کشورشان کنند"، وی گرسنگی دادن را مصداق آشکار جنایات جنگی و تروریسم نامید. همچنین دکتر ظریف، ضرورت استفاده از ارزهای ملی در مبادلات اقتصادی را یکی از مهمترین راههای مقابله با تحریمهای آمریکا دانستند.
در عصر نخستین روز کنفرانس، دکتر لعیا جنیدی معاون محترم حقوقی رئیس جمهور به عنوان سخنران اصلی حضور یافتند.
دکتر جنیدی در سخنان خود با اعلام اینکه آمریکا عهدنامه مودت را نقض کرده است، اظهار نمودند، براساس این عهدنامه، آمریکا اجازه نداشت روابط تجاری با ایران را نقض کند، اما هنگامی که از برجام خارج شد، عهدنامه را نقض کرد.آمریکا به موجب عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوقی کنسولی سال 1955 متعهد شده بود با اتباع ایرانی رفتار منصفانه داشته باشد و مانع از مراودات پولی و بانکی نشود.
در ادامه کنفرانس، میهمانان خارجی آقای دکتر ایوان تیموفیف از مدیران باشگاه والدای روسیه و آقای دکتر وارانا رئیس مرکز مطالعات وزارت امور خارجه کوبا به سخنرانی پرداخته و به سوالات حضار در کنفرانس پاسخ دادند.