این گروه در حال حاضر شامل تعداد 8 نفر پرسنل (پنج نفر عضو هیأت علمی ، دو نفر کارشناس ارشد و یک نفر تکنیسین) می باشد. امکانات موجود در این گروه شامل سه آزمایشگاه مستقل در ساختمان سولة تحقیقاتی صنایع غذایی و فضای اصلی سوله که مجهز به امکانات تأسیساتی مورد نیاز ( مانند بخار ، برق ، آب ، هوای سرد ، هوای فشرده و ...) جهت انجام فعالیت های تحقیقاتی بوده که در اختیار همکاران پژوهشکده قرار دارد. دفاتر کار، سردخانه با دمای 20- درجه سلسیوس، گرمخانة با دمای 60+ درجه سلسیوس و بخش تاسیسات سوله (هوا ساز، چیلر و دیگهای بخار) که بصورتی مناسب در این محل قرار گرفته اند نیز از سایر امکانات این گروه محسوب می گردند. علاوه بر این، وجود تجهیزاتی مانند واحد پاستوریزاسیون مایعات غذایی (با ظرفیت یک تن در ساعت ) همراه با خشک کن بستر سیال عمودی، کریستالیزور، مخازن دو جداره مجهز به همزن و سنسورهای دما با جعبه کنترل و با ظرفیت های 35 و 100 لیتر و تعداد دیگری از تجهیزات موجود امکان انجام پروژه های تحقیقاتی مربوط به صنایع غذایی را در مقیاس های بنچ و نیمه صنعتی فراهم نموده است. فعالیتهای تحقیقاتی این گروه را می توان در زمینه های زیر خلاصه نمود:
- فرآیندهای تخصصی مربوط به فرآوری انواع محصولات غذایی (اولترافیلتراسیون، خشک کردن، ریزکپسوله سازی، تغلیظ و جداسازی و خالصسازی مواد با استفاده از فناوریهای نوین مانند: جداسازی اسانس ها و مواد ریز مغذی با روش استخراج فوق بحرانی (Supercritical Fluid Extraction)، استخراج با آب فوق گرم (Superheated Water Extraction)، تقطیر مولکولی و دیگر روش ها
- تولید افزودنیهای غذایی (مانند امولسیفایرها، بیوامولسیفایرها، تثبیت کننده ها، استارترهای ماست ) با استفاده از فرآیندهای شیمیایی و تخمیری
- بازیابی و جداسازی مواد با ارزش از ضایعات و پسآبهای کارخانجات تولید کنندة مواد غذایی (مانند جداسازی کریستال آلفا- لاکتوز منوهیدرات خالص از آب پنیر، جداسازی ویتامین E از ضایعات کارخانجات تصفیه روغن نباتی و طراحی و بهینه سازی فرآیندهای غذایی در مقیاس صنعتی)
- تولید غذاهای سلامت افزا نظیر تولید نوشیدنی های ضد فشار خون و کم کلسترول
- کاربرد عصاره ها و اسانسهای مستخرج از گیاهان دارویی در صنایع غذایی ( با ویژگی های ضدمیکروبی، آنتی اکسیدان و ضد سرطانی)
- بسته بندی های زیست سازگار و نوین مواد غذایی (پوشش دهی میوه، بسته بندی میوه و سبزی با اتمسفر تغییر یافته و تولید فیلم های خوراکی)
اولویت فعالیت گروه در آینده، امنیت غذایی خواهد بود که از اهداف برنامه 5 ساله، سند چشم انداز و نقشه جامع علمی کشور می باشد. در این راستا دو زمینه کاری جهت تعامل با صنعت و جذب پروژه مد نظر می باشد: بهینه سازی و یکپارچه سازی فرآیند تولید مواد غذایی از لحاظ اقتصادی و کیفی و تولید غذا های سلامت افزا. این گروه آمادگی جهت اجرای پروژه های تحقیقاتی با مشارکت سایر سازمانها و مراکز تحقیقاتی، دانشگاه ها، صنایع و کارخانجات مواد غذایی و همچنین ارائه خدمات علمی-فنی و تحقیقاتی را دارد.