• تاریخ انتشار : 1404/02/03 - 18:56
  • بازدید : 123نفر
  • بازدیدکنندگان : 111 نفر
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دکتر حمیدرضا تقی راد رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی:

سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران «قبله آمال» دانشجویان و شرکت‌های کوچکی است که به دنبال رشد هستند

رییس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی به همراه هیات رییسه این دانشگاه، با حضور در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، در جلسه‌ای مشترک با رییس و هیات رییسه این سازمان، زمینه‌های گسترش همکاری‌های علمی، پژوهشی و فناورانه میان دو مجموعه را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

به گزارش روابط عمومی، دکتر علیرضا عشوری، رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، هیات رییسه و روسای پژوهشکده‌های سازمان در جلسه‌ای مشترک با دکتر حمیدرضا تقی راد، رییس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و همراه هیات رییسه این دانشگاه، زمینه‌های همکاری فی‌مابین را بررسی کردند. 

در این نشست، دکتر عشوری با تشریح زمینه‌های بالقوه همکاری، اظهار داشت: با توجه به ظرفیت‌های سازمان در حوزه فناوری‌های کاربردی و توسعه‌ای و صنعتی بودن دانشگاه خواجه نصیر، می‌توان پروژه‌های تحقیقاتی مشترکی با تمرکز بر چالش‌های فناورانه و صنعتی اولویت‌دار تعریف و اجرایی کرد. وی موضوعاتی نظیر هوش مصنوعی، انرژی‌های تجدیدپذیر و مکانیک را از جمله حوزه‌های قابل همکاری برشمرد. 

رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، توسعه و تجاری‌سازی فناوری‌ها را از دیگر محورهای مهم همکاری دانست و به تجربه همکاران سازمان در این زمینه اشاره کرد. همچنین، نقش سازمان در ارزیابی، ثبت و اعتبارسنجی اختراعات به عنوان یک مرجع اصلی مورد تأکید قرار گرفت. دکتر عشوری با اشاره به چالش‌های نگهداری تجهیزات آزمایشگاهی و تخصصی، پیشنهاد استفاده مشترک از زیرساخت‌های آزمایشگاهی و کارگاهی سازمان را مطرح کرد تا دانشجویان و اساتید دانشگاه خواجه نصیر بتوانند از این امکانات بهره‌مند شوند و متقابلاً اساتید سازمان نیز از تجهیزات دانشگاه استفاده کنند. اشتراک‌گذاری پایان‌نامه‌ها و دانشنامه‌های مشترک، تعریف پروژه‌های مشترک کارشناسی ارشد و دکترا، و اعزام دانشجویان پسادکتری از دیگر پیشنهادهای مطرح شده بود. برگزاری رویدادها و نمایشگاه‌های علمی و فناورانه مشترک برای معرفی دستاوردهای پژوهشی اعضای هیات علمی و شرکت‌های مستقر در دو مجموعه، و همکاری در برگزاری جشنواره‌های خوارزمی جهت مشارکت دانشجویان و اساتید دانشگاه خواجه نصیر، از دیگر مواردی بود که توسط رییس سازمان پژوهش مطرح شد. وی همچنین به معرفی پارک علم و فناوری سازمان با بیش از ۱۶۰ شرکت فناور (که بالغ بر ۱۰۰ شرکت آن دانش‌بنیان هستند و گردش مالی بیش از ۵ همت دارند) به عنوان یک بستر مناسب برای همکاری اشاره کرد. 

در ادامه این نشست، دکتر تقی راد، رییس دانشگاه خواجه نصیر، ضمن تشکر از برگزاری جلسه، بر جدیت دانشگاه برای پیگیری محورهای همکاری مطرح شده تأکید کرد. وی با اشاره به پتانسیل‌های ارزشمند سازمان پژوهش و دانشگاه خواجه نصیر، فضای همکاری میان دو مجموعه را سازنده توصیف کرد و افزود: با مشارکت و هم‌افزایی می‌توان به فعالیت‌های مضاعف و فرصت‌های بسیار خوبی با افق‌های بلند دست یافت.

دکتر تقی راد حوزه‌هایی نظیر شیمی، مواد، هوافضا و هوش مصنوعی را از جمله زمینه‌های خاص قابل مشارکت برشمرد و همکاری سازمان و دانشگاه خواجه نصیر را تکمیل‌کننده زیست‌بوم دانش، پژوهش و فناوری دانست. وی با بیان اینکه بسیاری از ایده‌ها به دلیل عدم وجود چرخه موفق تجاری‌سازی به ثروت تبدیل نمی‌شوند، هم‌افزایی و تعریف مأموریت‌های مشترک برای تجاری‌سازی ایده‌ها را ضروری خواند و سازمان پژوهش را "قبله آمال" دانشجویان و شرکت‌های کوچکی دانست که به دنبال رشد هستند. رییس دانشگاه خواجه نصیر در پایان بر لزوم کار کارشناسی برای تعریف چند گام بزرگ و احصاء پروژه‌های کلان کاربردی که قابلیت حل مشکلات کشور را دارند، تأکید کرد و این مهم را جزئی از مأموریت مشترک دو مجموعه برشمرد.

  • کد گروه : آخرین اخبار
  • کد خبر : 167
کلید واژه
تنظیمات قالب
برای جستجو enter را فشار دهید