• تاریخ انتشار : 1404/02/14 - 17:35
  • بازدید : 168نفر
  • بازدیدکنندگان : 148 نفر
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم: کشور به فوریت نیاز دارد، تمرکز خود را از شناسایی شرکت‌های موجود به سمت خلق شرکت‌های دانش‌بنیان جدید تغییر دهد.

نشست هم‌افزایی مجمع نمایندگان استان تهران، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با هدف بررسی وضعیت و آینده اقتصاد دانش‌بنیان کشور در محل سازمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی، نشست هم‌افزایی مجمع نمایندگان استان تهران به ریاست سید علی یزدی‌خواه، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با هدف بررسی وضعیت و آینده اقتصاد دانش‌بنیان در کشور برگزار شد. در این نشست دکتر علیرضا عشوری رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ، بر ضرورت ارتباط ساختارمند میان فعالیت‌های دانش‌بنیان و منشأ اصلی آن‌ها، یعنی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی، تأکید کرد. ایشان عدم این ارتباط را عامل اصلی نرخ بالای شکست در این حوزه و کندی فرآیند تجاری‌سازی ایده‌ها دانست. 

دکتر عشوری با تأکید بر ضرورت تحقق کامل تأکیدات رهبر معظم انقلاب در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان، خواستار هدایت هدفمند منابع به سمت دانشگاه‌ها و مراکز علمی شد که محل تولد ایده‌های نوآورانه هستند. وی معتقد است این اقدام می‌تواند رشد بخش دانش‌بنیان را به طور چشمگیری تسریع کند.

در ادامه دکتر محمد نبی شهیکی معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم تأکید کرد، کشور به فوریت نیاز دارد تمرکز خود را از شناسایی شرکت‌های موجود به سمت خلق شرکت‌های دانش‌بنیان جدید تغییر دهد. نرخ رشد ثابت تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان ثبت شده (حدود ۱۰ هزار شرکت در سه سال گذشته) نشان‌دهنده ناکارآمدی رویکرد شناسایی- محور در تحریک رشد واقعی است. وی نقش اصلی پارک‌های علم و فناوری را تسهیل همین فرآیند یعنی خلق شرکت‌های جدید از مبدأ آن‌ها دانست و این تغییر، تمرکز را فرصتی برای ورود ۱۰۰ هزار نفر جدید به این حوزه عنوان کرد. 

دکتر شهیکی بیان داشت راهبرد این وزارتخانه تبدیل حوزه دانش و پژوهش به فناوری‌های صنعت‌ساز است که هدف محوری وزارت علوم تربیت نسلی است که بتواند در جریان صنعتی و حوزه فناوری کشور مؤثر باشد. معاونت فناوری وزارت علوم با بیان اینکه پارک‌های علم و فناوری ابداع وزارت علوم برای ایجاد پل ارتباطی بین صنعت و دانشگاه بوده است، افزود که این پارک‌ها در اکثر دانشگاه‌های سطح یک کشور و همچنین در هر استان به صورت پارک استانی دایر شده‌اند تا نیروهای مستعد با ایده‌های تجاری‌سازی و صنعت‌ساز را جذب کنند. 

نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست، ضمن ابراز خرسندی از دستاوردهای به نمایش درآمده در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، بر اهمیت جایگاه علم، فناوری و نوآوری در پیشرفت کشور تاکید کردند. آنها نقش پارک‌های علم و فناوری را به عنوان موتور محرک توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد اشتغال پایدار مورد تایید قرار داده و با استماع گزارش‌ها و دغدغه‌های مسئولان، به‌ویژه در خصوص نحوه تخصیص منابع قانون جهش تولید دانش‌بنیان و ضرورت هدایت آن به سمت زیرساخت‌های مؤثر نظیر پارک‌ها و مراکز رشد، بر لزوم پیگیری این مسائل از طریق مراجع ذیربط و نظارت مجلس بر اجرای صحیح قوانین تاکید کردند. 

نمایندگان قول مساعدت و پیگیری برای رفع چالش‌های مالی و زیرساختی مطرح شده را دادند و اظهار امیدواری کردند که با همکاری و هماهنگی بیشتر، زمینه برای رشد و بالندگی هرچه بیشتر حوزه دانش‌بنیان در کشور فراهم شود. 

قابل ذکر است شرکت کنندگان در این نشست از نمایشگاه دستاوردهای علمی، تحقیقاتی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و نمایشگاه دستاوردهای دانش بنیان تعدادی از شرکت‌های منتخب مستقر در پارک علم و فناوری سازمان بازدید کردند. در ادامه نیز با حضور در فضای کارگاهی چند شرکت دانش بنیان از نزدیک با فرایند تولید و دغدغه‌های این شرکت‌ها آشنا شدند.

  • کد گروه : آخرین اخبار
  • کد خبر : 187
کلید واژه
تنظیمات قالب
برای جستجو enter را فشار دهید