تاکید معاون وزیر کار و رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران بر همکاری مشترک برای اشتغالزایی فناورانه و توسعه کارآفرینی

دکتر علیرضا عشوری رییس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و دکتر سید مالک حسینی، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشستی مشترک، زمینههای همکاری دوجانبه را بررسی کردند.
به گزارش روابط عمومی، دکتر عشوری رییس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و دکتر حسینی معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز (۱ اردیبهشت)در نشستی مشترک، زمینههای همکاری دوجانبه برای استفاده از ظرفیتهای علمی، پژوهشی و فناورانه در راستای ایجاد اشتغال پایدار، توسعه مهارتها و تقویت زیستبوم کارآفرینی کشور را بررسی کردند.
در این نشست که در محل سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برگزار شد، دکتر علیرضا عشوری، رییس این سازمان، ضمن خوشآمدگویی، زمینههای بالقوه همکاری میان دو مجموعه را تشریح کرد.
دکتر عشوری با اشاره به ضرورت هدایت پژوهشها به سمت نیازهای بازار کار و صنایع اولویتدار، بر مشارکت اثرگذار پژوهش در صنعت و بازار تاکید کرد. وی همچنین ایجاد و تقویت فناوریهای اشتغالزا با توجه به تغییر شرایط کسب و کار در دنیا و توسعه پدیده هوش مصنوعی و فضای مجازی را مهم دانست.
رییس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، استفاده از پلتفرمهای فعال در زمینه اقتصاد پیشران مانند فناوریهای کشاورزی هوشمند، صنایع هوشمند و خلاق، و انرژیهای تجدیدپذیر را که دارای زمینههای قوی برای اشتغالزایی هستند، از دیگر محورهای همکاری برشمرد.
توسعه مهارتهای تخصصی و فناورانه نیروی کار، شامل همکاری در طراحی و اجرای دورههای آموزشی و کارگاههای تخصصی و مهارتهای کاربردی آزمایشگاهی، از دیگر زمینههای همکاری مورد اشاره دکتر عشوری بود. وی با اشاره به برگزاری دورههای هوش مصنوعی در سال گذشته، آمادگی سازمان برای برگزاری دورههای تخصصی با محوریت هوش مصنوعی برای کارکنان وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی را اعلام کرد.
دکتر عشوری همچنین به ظرفیت پژوهشکده مطالعات سازمان در زمینه آیندهپژوهی مشاغل و مهارتهای مورد نیاز وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اشاره کرد و گفت این پژوهشکده میتواند با بررسی تغییرات کسب و کارها در اثر ظهور فناوریهای جدید، به برنامهریزی لازم برای جلوگیری از ایجاد مشکل در آینده کمک کند.
تقویت زیستبوم کارآفرینی فناورانه و نوآورانه، حمایت از مراکز رشد، کمک به کسب و کارهای کوچک و متوسط (به ویژه برای افراد تحصیلات تکمیلی)، برگزاری رویدادهای کارآفرینی و نوآوری، ترویج فرهنگ کارآفرینی و شناسایی استعدادها و فرصتها برای شکلگیری کسب و کارهای کوچک و متوسط، و استفاده از ظرفیتهای پژوهشی سازمان برای سیاستگذاری اشتغال از دیگر مواردی بود که توسط دکتر عشوری به عنوان زمینههای همکاری مشترک مطرح شد.
در ادامه، دکتر حسینی، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با تقدیر از ظرفیتهای سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، اظهار داشت که این سازمان با ظرفیتهای بزرگ خود باید به عنوان بازوی تحقیق و توسعه اقتصاد ایران در حوزههای پیشران عمل کند. وی با اشاره به شناخت دیرینه خود از این مجموعه و کارهای درخشان انجام شده در آن، ابراز امیدواری کرد که بتوان از ظرفیتها و حضور موثر سازمان استفاده کرد.
دکتر حسینی در بخش دیگری از سخنان خود به شرایط بازار کار و نرخ بیکاری پرداخت و افزود: نرخ کاهش بیکاری زمانی ارزش دارد که در پی آن نرخ مشارکت اقتصادی بالا برود، اما متاسفانه نرخ مشارکت در کشور پایین و حدود ۴۱ درصد است که دلیل آن ناامیدی بخشی از نیروی کار از یافتن شغل است.
وی با اشاره به تحولات تکنولوژی، تاکید کرد که تمرکز بر بخش هوش مصنوعی باید به عنوان ابزاری برای کمک به اشتغال باشد در غیر این صورت میتواند ضد اشتغال باشد.
معاون وزیر کار، تاثیرپذیری و تجاریسازی تجربههای موفق و تولید محصولاتی در صنایع هوایی و خودرو و موارد دیگر در سازمان را یکی از شاخصهای مهم دانست و آمادگی وزارتخانه متبوع خود را برای همکاری در این زمینه اعلام کرد.
قابل ذکر است دکتر حسینی با همراهی دکتر عشوری از نمایشگاه دستاوردهای شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارک بازدید کرد و سپس در جلسه هم افزایی با مدیران تعدادی از شرکت های پارک علم و فناوری سازمان شرکت کرد.