آزمایشگاه مخابرات

آزمایشگاه مخابرات یکی از زیر ساخت های اصلی در تامین تجهیزات مورد نیاز به منظور انجام تحقیقات مرتبط با سیستم های مخابراتی و فضایی در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران است. این آزمایشگاه با در اختیار داشتن انواع دستگاههای تست و اندازه گیری در حوزه ی مخابرات توانسته است موجبات پیشرفت و به ثمر رسیدن پروژه های ملی و سازمانی را فراهم آورد.

آزمایشگاه بیوالکتریک

این آزمایشگاه به منظور انجام پروژه ها و تست های حوزه ی مهندسی پزشکی تاسیس و مورد استفاده قرار گرفته است. وجود انواع دستگاههای اندازه گیری الکتریکی و بیوالکتریکی امکان انجام پروژه های بزرگی نظیر "اولین دستگاه دیالیز ایران" را فراهم ساخته و بستر مناسبی برای ارتقاء این قبیل از پروژه ها را به وجود آورده است.

آزمایشگاه تست دوربین های نظارتی و سامانه های امنیتی

به کارگیری دوربین های نظارتی بدون در نظر گرفتن کیفیت تصاویر و رعایت پروتکل های امنیتی لازم می تواند خسارات جبران ناپذیری را به بخش های اداری و زیرساختهای مهم کشور وارد آورد. از این رو تست و تایید کیفیت اطلاعات دریافتی از سیستم های نظارتی یکی از چالش های موجود در ارگان های دولتی و یا شرکت های خصوصی است که با راه اندازی آزمایشگاه تست دوربین های نظارتی و سامانه های امنیتی سعی بر رفع این مانع شده است.

آزمایشگاه تست تجهیزات حمل و نقل هوشمند (ITS)

با بهره گیری از دانش اعضای علمی پژوهشکده بـرق و فناوری اطﻼعات در راستای توسعه تجهیـزات ومدیریت حمل و نقل خودرویـی جـاده ای تـنـهـا آزمایشگاه مرجع آزمون تجهیزات خودرویـی کشـور در سازمان پژوهش های علمی و صـنـعـتـی ایـران تاسیس گردید.این آزمایشگاه به عنوان بازوی علمی سازمان راهداری و پلیس راهنمایی و رانندگی نقشی مهم و موثر را ایفا می کند.

آزمایشگاه میکروسیالات

میکرو سیالات گریز از مرکز (Centrifugal Microfluidics) یکی از زیر شاخه های میکروسیالات است. که با بهره گیری از نیروهای دورانی در سیستم های دوار باعث حرکت سیال در شبکه های میکروسیالاتی شامل المان های عملکردی می گردد. این سیستم های دوار عمدتاً به شکل لوح های فشرده (Compact Disk) ساخته می شود (قطر 12 سانتیمتر و ضخامت 2 الی 4 سانتیمتر) و به همین جهت به آنها Lab-on-a-Disk نیز گفته می شود. سیستم های مبتنی بر فناوری ریزسیالات دورانی این قابلیت را دارا هستند تا به عنوان دستگاههای رایج برای تشخیص های رایج پزشکی تبدیل گردند. عملیات پردازش سیال مانند ترکیب نمونه ها و شاخص ها و یا اندازه گیری حجم سیال می تواند به راحتی با بکارگیری الگوهای دورانی دیسک حاصل شود. بطور کلی این دستگاه ها شامل دیسک های میکرو سیالاتی و درایور می باشند. درایور شامل قسمت های کنترل حرکت دیسک (موتور ، برد کنترلی و ...) و قسمت های خوانش (قسمت های اپتیکی، نمایشگر و ...) می باشد. آزمایشگاه میکروسیالات سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با در اختیار داشتن و همکاری نیروها و اعضای هیئت علمی مجرب در رشته هایی نظیر مهندسی برق، مهندسی مکانیک، بیوشیمی، علوم آزمایشگاهی و بیوتکنولوژی، هم اکنون به عنوان صاحب دانش فنی در زمینه ساخت دیسک های میکروسیالاتی و دستگاههای تست بر روی خون در این زمینه شناخته می شود. تجهیزات ساخت و تست کامل در این مجموعه این امکان را بوجود آورده است که کلیه مراحل طراحی، ساخت، تست و بکارگیری براساس فناوری مذکور در آزمایشگاه میکروسیالات قابل پیاده سازی باشد.

آزمایشگاه فتوولتائیک

آزمایشگاه مرجع فتوولتائیک، محلی برای انجام آزمون اجزای اصلی سیستمهای فتولتائیک یعنی سلول/پنلهای خورشیدی، باتری و ارزیابی کارآیی سایر اجزا (مبدلها و مدارهای توزیع)میباشد. آزمون سلول/پنلهای خورشیدی و باتری و ارزیابی اجزای سیستم فتوولتائیک باید بر اساس استانداردهای مورد استفاده مراکز معتبر عملی در دنیا انجام گیرد. در این آزمایشگاه بستر آزمونهای الکتریکی پنلهای خورشیدی زمینی مطابق استانداردهای بین المللی امکانپذیر می باشد.

 

استانداردهای اصلی

  • IEC 61215 (Crystalline Silicon Terrestrial Photovoltaic (PV) Modules - Design Qualification and Type Approval)
  • IEC 61646 (Thin-film terrestrial photovoltaic (PV) modules Design qualification and type approval)
  • IEC 62108 (Concentrator photovoltaic (CPV) modules and assemblies – Design qualification and type approval)
  • IEC 62124 (Photovoltaic (PV) stand-alone systems Design verification) 

 

استانداردهای تکمیلی

  • IEC 60904 (Thermal)
  • IEC 60068 (Humidity)
  • IEC 60891 (Radiation)

آزمایشگاه صحه گذاری نرم افزار

با توجه به سرعت بالای رشد تکنولوژی و فناوری اطلاعات در زمینه تجهیزات، مقوله تجهیزات پزشکی نیز از این امر مستثنی نبوده و امروزه شاهد کاربرد وسیع نرم افزارهای پزشکی در تجهیزات پزشکی و فناوری های به روز آنها هستیم. یکی از اصول عملکرد ایمن در تجهیزات پزشکی، اطمینان از عملکرد بهینه و مطمئن نرم افزار این تجهیزات است، در این راستا استاندارد IEC62304 به طور خاص به ارزیابی و صحه گذاری نرم افزارهای پزشکی پرداخته است، گروه فناوری اطلاعات و سامانه‌های هوشمند با همکاری گروه مهندسی پزشکی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران همگام با استانداردهای به روز تخصصی با راه اندازی آزمایشگاه تخصصی صحه گذاری نرم افزارهای پزشکی علاوه بر ارزیابی نرم افزارهای تجهیزات پزشکی با کلاس خطر C و D که نقش حیاتی در فرآیند درمان و ایمنی درمان بیماران دارند با مشاوره به تولیدکنندگان داخلی و واردکنندگان تجهیزات پزشکی بازوهای علمی این صنعت گردیده اند.
 
×
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
تنظیمات قالب