معرفی
پژوهشکده زیست فناوری سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران از سال 1361 تأسیس و فعالیت خود را در محدوده یک آزمایشگاه و با طرح زیر بنایی ایجاد مرکز کلکسیون قارچ ها و باکتری های صنعتی و عفونی ایران آغاز کرد و با دو برنامه پنجساله توانست به یک مجموعه آزمایشگاه های پژوهشی و یک پایلوت پلنت بیوتکنولوژی که در نوع خود در کشور بی نظیر است دست یابد. خرید تجهیزات پایلوت پلنت پژوهشکده در قالب طرح مشترک سازمان UNDP و یونسکو و با حمایت مالی و بین المللی سازمان ملل متحد ایجاد شد این پایلوت از فرمانتور های 15، 75، 750 و 3000 لیتر، سانتریفوژ و خشک کن بصورت یک خط کامل تولید تشکیل شده است.
پژوهشکده علاوه بر انجام طرحهای پژوهشی و نیمه صنعتی از آزمایشگاه تا پایلوت با ایجاد تیم متخصص طراحی و ساخت فرمانتور نسبت به ساخت فرمانتور های ارلیفت و همزن دار با ظرفیت های مختلف اقدام کرده است که به مجموعه پایلوت اضافه شده اند. امکانات و تجهیزات آزمایشگاههای پژوهشی شامل آزمایشگاههای فناوری آنزیم، تجزیه زیستی، بیورمیدیشن، فناوریهای زیست محیطی، بیولوژی ملکولی، شیمی پروتئین، فرمانتاسیون، آنالیز دستگاهی، میکروارگانیسمهای اکسترموفیل و آزمایشگاههای پایلوت، مینی پایلوت و مرکز کلکسیون می باشند. پایلوت بیوتکنولوژِی شامل فرمانتور های همزن دار 15، 75، 750 و 3000 لیتر، فرمانتورهای بستر جامد باظرفیت های 200 و 600 کیلو گرم و 5/1 تن و فرمانتور های ایرلیفت می باشد.
در این پژوهشکده کلیه تجهیزات مورد نیاز جهت تولید، جداسازی، تخلیص و فرمولاسیون فراورده های بیولوژیک از مرحله آزمایشگاهی تا نیمه صنعتی جهت تولید دانش فنی و صنعتی کردن یافته های آزمایشگاهی وجود دارد. برخی از این تجهیزات شامل انواع سانتریفوژهای آزمایشگاهی تا نیمه صنعتی، اسپری درایر، فریز درایر، فیلترپرس، اولترافیلتر، انواع شیکر انکوباتور، امکانات بیولوژی ملکولی و آنالیز مانند HPLC و دیگر تجهیزات مربوطه وجود دارد.